181203 – Guiseley AFC v Fleetwood Town 1-2

Arena: Nethermoor Park
Match:
FA-cupen, omg två
Publik:
2 324
Målen: 0-1 (26) Paddy Madden, 0-2 (31) Wes Burns, 1-2 (33) Alex Purver
Matchens lirare: Neill Heaton, Guiseley

Rätt som var small det bara till i überkylan i Guiseley.
Ett vrål.
Sen – ”Fleetwood taking over, shalalala”.

Den här måndan började med en derbyseger innanför västen på Travelodge Farrindon i London. En sekund i tolv lämnade vi rummet och gick bort till Kings Cross där vi en bra stund senare skulle ta tåget till Leeds.
Det var svinkallt på stationen så jag föreslog lunch på upper tier – dels för att det behövdes käkas och dels för att slippa kylan.
Wraps fick det bli innan vi bänkade oss på snabbtåget norrut.
Värt att rapportera från den drygt två timmar långa resan:
Vi passerade både Emirates Stadium och Elland Road.
Och vi lyssnade på podcast.

I Leeds var det ännu kallare när vi knallade den korta biten till ett nytt Travelodge-hotell. Den här gången med dubbelsäng. Och med elementet på högsta volym och båda fönstren öppna.
Vi tog en middagsöl och mer käk på The Brewery Tap.
Hipstrigt värre, men inte speciellt bra. I alla fall inget extra. Yorkshire IPA och mos och korv.

Tåget till Guiseley tog bara knappa halvtimmen, men var så klart försenat. Vi roade oss med att sitta och stirra på en snubbe som käkade konstiga chips hela vägen.
Det var kul.
När vi klev av i närheten av Leeds-Bradford flygplats var det becksvart.
Och vinter.

Vi lyckades gå fel och blev instängda på en industriområdet fem meter från arenans ena kortsida. Det var bara att gå tillbaka. Nethermoor Park var mer eller mindre utsåld så det var nog tur att jag hade köpt biljetter i förväg.
Arenan är ytterst märklig med den ena konstiga läktarsektionen efter den andra. Vi vände först i dörren på puben och skippade pinten för det var okristligt med folk där inne.
Istället ”bänkade” vi oss vid räcket på bortre lång och fortsatte att frysa.
Medan spelarna värmde upp följde vi FA-cuplottningen. Twitterfeeden var före grannens tv-sändning från BBC. När sen väl alla 2 324 personerna packat in sig blev det trångt.

Conference north mot League One. Men skillnaden var inte alls speciellt stor, även om Fleetwood, med Joey Barton som tränare och Shed Evans på planen, var lite bättre.
Gästerna hade med sig några bussar fans som inte gjorde nåt väsen av sig alls.
Fram till mitten av första halvlek. Då ”attackerade” de hemmasektionen och tog över läktaren. Småkidsen från Guiseley fick snällt flytta på sig när ”Fleetwood taking over”.
Tror aldrig jag sett nåt liknande.
Men så var det.

I andra lämnade de och det blev lite mer plats igen vid räcket. Kylan var horribel. Och matchen var i ärlighetens namn inget vidare heller.
Det tre målen från första stod sig och Fleetwood tog sig vidare med en 2-1-seger.
Vi försökte hålla tempo tillbaka till stationen för att återfå någon form av värme i kroppen, men den försvann snabbt när tåget till Leeds var försenat.

När vi kom fram mötte vi den ena efter den andra mer tunnklädd än den andra. Folk i shorts och t-shirt. Teo rasade rättmätigt. En ny lång dag led mot sitt slut. Vi gick över stan och stannade på Tesco för inte förnödenhetsinköp.
Sen gick vi hem och kollade I’m a Celebrity… Get Me Out of Here!
Ännu en gång fattade vi inte ett smack.
Men det gick tydligen bra för Harry.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *