180922 – Kungsängens IF v Håbo FF 1-0

Arena: Järfällavallen
Match: Division 4, Stockholm
Publik:
100 ca
Målen: 1-0 (2) Kevin Hallberg
Matchens lirare:
Alex Heiskanen, Håbo

Blåsigt och tråkigt.
Men det var ett jävla liv på E18.
Det var nog eftermiddans behållning.

Oj, så många gånger jag har åkt förbi Kungsängens IP med sina stora bokstäver på läktaren. Idag fick jag äntligen ”nöjet” att se en match där.
Tog rygg på Backevik från Järfällavallen. Allt var lugnt och skönt till Stäketbron eller strax därefter. En gubbe gjorde en brysk utbrytning, Backevik lackade och det blev stökigt med tacklingsförsök och tutningar precis före avfarten till Brunna.
Jag kunde bara skratta och se på i golfen där bakom.

Det var valfritt inträde på Kungsägens IP där Håbo FF var på besök. Jag köpte kaffe och sen kunde vi ”bänka” oss på bortre lång.
Därifrån fick vi i solen och vinden se en ytterst urusel division 3-match. Istället ägnades till åt supporterfrågor och Backeviks alla hatobjekt när det gäller idrottsutrustning, lex kortärmade tröjor i kombination med vantar och så vidare.
Klart mer givande än själva matchen.

För om sanningen ska fram föll det första, och enda målet i matchen, medan vi köpte dricka i kiosken. Sen hände det inte mycket mer av värde att berätta än att det var undermåligt. Topplaget KIF kunde inte alls manövrera ut bottenlaget från en bit bort på E18 och det blev en riktig besvikelse på den fronten.
Anläggningen är annars fin.
Fyra konstgräsplaner och en A-plan med riktigt gräs. Stort minus dock till löparbanorna som gör att man tappar all närhet till spelet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.