180721 – Karlslunds IF v Västerås SK 1-2

Arena: Karlslund Arena
Match: Division 1 norra
Publik:  320
Målen: 1-0 (3) Adam Molin, 1-1 (81) Douglas Karlberg, 1-2 (86) Emir Smajic
Matchens lirare:
Simon Johansson

Jag hann knappt in innan Karlslund tog ledningen.
Sen höll jag på att åka ut när VSK vände.
Heja!

Efter nästan två veckor i Gagnef var det dags att åka vidare till farsan och då med ett stopp i Örebro givetvis för att se VSK. Det gick sakta som fan neröver med myrslokar och semesterluffare med husvagnar överallt. Tiden bara försvann när alla skulle köra så långsamt som de bara kunde så det fick bli sportläge på golfen sista biten.
När jag guppade mig in på gräsparkeringen vid Karlslund Arena kickade matchen precis igång.
Sen skulle man gå in i en bortaingång och följa rep bort. När jag väl var inne så stod det 1-0 – ett mål som jag såg på typ 200 meters håll.

Jag har aldrig fattat dessa avspärrningar och säkerhetsgrejer på alla bortamatcher. Visst, VSK är enda laget i serien med regelbundet följe på resande fot, men de lagen som klubben möter har ju inga fans. Vad är då poängen med dessa arrangemang? Nada.
Nu var det knapp över 300 pers där. Säkert hälften från Västerås.
Jaja, nåt ska de väl pyssla med på sina planeringsmöten …

Efter en usel första halvlek med solen rakt i nyllet var planen att gå över på den andra i paus. Dels för att slippa solen, men också för att kunna få lite bilder på huvudläktaren.
Insåg snabbt att där borta var det avspärrat, men vakten vid klubbhuset var inte så nitisk så det fanns en chans. När jag hade inhandlat mitt kaffe fick jag syn på Grönvitts materialare Wallert som stod utanför omklädningsrummet så jag tog sats och gick. Vakten ropade då direkt, och frågade om jag hade stått på den sidan i första.
Jag ljög och svarade ja.
Då var det fritt fram.

Efter en kortare samtal med Wallert, som stod med domaren Mohammed Al-Hakim, så kunde jag ta plats på bortre lång bredvid VSK:s bås.
Perfekt läge med solen i ryggen och allt spel på den planhalvan.
Grönvitt spelade upp sig rejält i andra, men målen kom inte.
Men det gjorde en översittare till hemmafunktionär som med dryga tio minuter kvar kom borta och sade åt mig och en till som stod där att avlägsna oss för den här sidan skulle hållas tom från publik den här matchen.
Jag undrade bara varför då jag hade stått här i nästan en halv match.
Fick till svar att något kunde hända.
Örebro …

Jag hade ingen lust att gå runt halva arenan för att de tyckte det med tio minuter kvar så jag flyttade mig bara en bit bort så att funktionären inte såg mig.
Därifrån fick jag se en fin bortavändning av VSK.
Dogge Karlberg nickade in 1-1, en kom ett ribbskott innan Emir Smajic höll sig framme fint på returen efter Simon Johanssons häxpipa.
Segern var klar.

Nu väntade bara en timmes bilresa till Sutterhöjden där farsan bjöd på burgare.
Kvällen rundades av med kvällsbad i Alstern.
Bra där!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *