180421 – Arameisk-Syrianska v Västerås SK 1-3

Arena: Södertälje Fotbollsarena
Match:
Division 1 norra
Publik: 350
Målen:  0-1 (18) Karwan Safari, 1-1 (30) Kristijan Cosic, 1-2 (74) Filip Tronêt, 1-3 (90) Rinor Nushi
Matchens lirare: Jonas Hellgren

Förra gången brann ett fryslager.
Idag en bil.
Men VSK vann igen.
Bränder och segrar – det är Södertälje det.

Som lite som en blixt från klar himmel visade Axel stort intresse för att åka med till Södertälje på fredan. Nu höll allt på att inte bli av då det inte gick tåg från Uppsala, men bussar fanns ju och strax före halv tre dök han upp, svartklädd och laddad när jag som bäst skulle in och slänga sopor.
Sopor fanns det gott om i södra länken där vi blev stående ett tag innan jag ”valde” Huddinge-rutten under några sekunder då det lossande i de andra körfälten och vi kunde tränga oss in snyggt framme vid en olycka där nåt tv-team som bäst filmade.
Så om ni ser en röd golf på nåt obskyrt ”jag-jobbar-på-vägen-program” på femman så var det vi som susade förbi.

En fin vårdag hade vi framför oss när vi körde söderut. Hemmalagets Brunna IP var inte spelbar så det fick bli Södertälje. Bra det för Grönvitt som nu fick en bra konstgräsplan att lira på.
Efter nog visitationer swishade vi oss på huvudläktaren. OKlart varför egentligen, mer än att Axel ville sitta.
För där var det skugga.
Dåligt val.

Räknade till 80 VSK-are på bortre lång. De och vi på andra långsidan fick se en ganska blek norrettafajt med en svajig domare som gav straffar och kort i parti och minut.
Det var 1-1 i paus när vi kilade iväg för att handla den obligatoriska kebaben som den gode Asplund hade större problem med än mig. Kanske mest för att jag inte käkade brödet. Såsen magisk. Kaffet innehöll inte tillräckligt mycket kaffe och smakade således inte kaffe nog för att vara bra.
Det märkligaste som hände under pausen var att en soptunna kom flygande på läktaren och landade en bit ner med en bra smäll. Troligen blåste den bort.
Men säkra var vi inte.

I andra hade Grönvitt kontroll utan att glänsa och när FIlip Troêt kom in kom också målen som gav tre pinnar. Han gjorde själv 1-2 och assisterade Rinor Nushi som satte 1-3.
Tre raka segrar och serieledning.
Bra så.

På väg ut blev det oroligt när rök sipprade upp från vad vi trodde var en bil på motorvägen. Precis innan vi satte oss i bilen small det och som vanligt när man är i Södertälje så är det ”stökigt”.
När vi väl kom ut och på motorvägen såg vi en bil i skogen i full brand.
Lika bra att åka hem omedelbart.
Där fick vi se Spurs åka ut ur FA-cupen och styrde upp ett nytt Kanonmagasinet.
Ännu mer bra så!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *