180315 – Arsenal v AC Milan 3-1

Arena: Emirates Stadium
Match: Europa League, åttondelsfinal
Publik: 58 973
Målen: 0-1 (35) Hakan Çalhanoğlu, 1-1 (39) Danny Welbeck, 2-1 (71) Granit Xhaka, 3-1 (86) Danny Welbeck
Matchens lirare: Shkodran Mustafi

Intervjudags på Colney.
Då åker man ju kvällen innan så man hinner med Milan hemma.
Inte så pjåkigt trots allt.

Lite så där med armbågen, efter Östersund, så blev vi inbjudna till Colney för lite spelarintervjuer.  Det var bara att boka in sig – och dra iväg på egen hand.
Tog bilen ut till Arlanda och parkerade troget hos Bendtner på Alfaparkeringen innan jag hoppade på den tidiga förmiddagskärran över till Gatwick.
Vi landade i tid och väskan var med.  Tåg till London Bridge där jag bytte till Northern Line. Kände att hungern började tränga på när jag klev av på Old Street så det fick bli en burgare och lokal brygd på Honest Burger. Tre briochebröd av fem. Ipan från Hammerton var superb, men burgarn inget speciellt.

Fick ut mitt rum ganska snabbt efter lite tjat på Thistle och vad passar bättre att göra en ensameftermiddag i ett soligt London? Jo, en powernap så klart.
En timmes blundande gjorde susen och laddad begav jag mig ut.
Promenerade upp för City Road och mot Angel.
Stannade på The Bull för en Camden Hells innan jag tog bussen upp till Highbury Barn. Inte mycket aktivitet häromkring längre. Skulle ner till Woodbine och möta upp Frank och hans polare.

Tog en tur och kollade Highbury och de gamla klassiska pubarna Bank of Friendship och Gunners. Helt öde bara timmar före kick off. Men på Woodbine var det bra fart. Mycket folk och mycket bra folk. Det blev en skön eftermiddag med ett par pints och lite snack innan vi knallade den korta biten ner till Emirates.
Arsenal hade med sig 2-0 från San Siro så det här skulle bli en smal sak.
Eller?

Sa hej då till polarna och klev in på arenan och stärkte mig med en kopp te och en pizzaslice. För att vara Arsenal de här tiderna så var det mycket folk på plats. Hade gjort klassikern och väntat ut så att det blev sold out innan jag köpte på mig en bra plåt på lower, högt upp. Biljetten kostade inte ens £20.
Det kändes som att det var hyggligt tryck och Gunners hade bra kontroll på händelserna i första. Då smällde Milan turligt in 0-1 och det blev lite så där ”jaha, där rök det”-känsla.
Men Welbeck ”ramlade” till sig en straff och det var kvitterat innan paus.

Situationen var 120 meter bort så jag hoppades på få se en repris i paus, men det bjussade så klart inte Nordkorea på. I andra var det inte så mycket att snacka om. Xhaka gjorde 2-1 och Welbeck 3-1 innan avancemanget var klart.
Mötte Alex utanför för en intervju till Kanonmagasinet om The Gooners kamp för överlevnad.
Sen gick jag ner till ett halvtomt George för en pint.
Det blev inte mycket spännande än. så.
Jo, en bättre Donkenpåse innan jag stupade i säng efter en lång bra dag.

På fredan var det skönt att få en degmorgon innan jag tog bussen ner till Kings Cross för vidare färd mot Potters Bar. En espresso och en macka senare med taxi sista biten till Colney där intervjuer med Per Mertesacker och Ainsley Maitland-Niles väntade. Fick skjuts av Mika tillbaka till norra London. Det tog lite tid för att det var mycket trafik på M25:an och för att vi ”krockade”. Vi släppte av Therese på Golders Green. Jag och Baso tog en kväll på Twelve Pins. Det var trevligt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *