170722 – Randers FC v FC København 0-3

Arena: BioNutria Park Randers
Match:
Superligaen
Publik:  4 227
Målen:  0-1 (9) Pieros Sotiriou, 0-2 (63) Andrija Pavlovic, 0-3 (90) Pieros Sotiriou
Matchens lirare:  Pierre Bengtsson

Riiing.
Klockan är 04.20.
Det är dags för groundhoppingresa.

Det hade egentligen inte planerats allt för mycket inför den här resan. Men några saker var spikade: De tre första fajterna i Danmark.
Superliagen hade nått andra omgången och ett besök i Randers på Jylland passade fint.
Nu gjorde inte båtarna över det så vi fick köra hela vägen.
Därav den tidiga uppstigningen.

I Herrbeta stämplade Backevik ut och jag fick ta över. Sen sov typ hela bilen medan vi for fram genom ett morgontrött Sverige. Frukost någonstans i Småland. Nu hade Backevik vaknat till.
Sen tog vi båten över från Helsingborg.
Rena discodunket i stereon när vi som sista bil rullade uppför rampen.

Det var kick off 16.00 i Randers, men köerna på Fyn gjorde att våra extraminuter som vi skaffat oss i Sverige snabbt försvann. Danskarna kan ju inte köra bil, heller …
Det var ganska, läs monumentalt, öde när vi rullade förbi arenan och in till stadens centrum för att ta ut lite pengar. Man vet ju inte hur det är inne på danska arenor så lite konstiga sedlar och mynt med hål i är ju alltid bra att ha.

Randers hemmaarena heter BioNutria Park och är en konstig byggnad. Lite som  man smäller upp bandyfinalläktare och sedan bygger en vägg av lite bastantare hönsnät runt. Mycket i Danmark känns också plastigt. Jag är typ äldre än varenda klubb och det verkar inte finnas någon kultur.
Men korv är de bra på.
Dock verkar de inte ha hajat att korven ska ligga i brödet, inte bredvid. Men är wursten 50 centimeter är det svårt med passande bröd.
Anyway, vi köpte oss varsin och en öl och njöt av att resan var på gång.

Vi hade platser på upper tier, men där var vi aldrig. För ovanför läktaren på lower fanns barbord och där kunde man stå och dricka öl och kolla på matchen.
Den kombin gillade vi.
Våra Randerskompisar bredvid oss berättade sedan, mellan att de sjöng om hästarna, om den danska logiken.
Man ska alltså inte köpa få öl. För det är dyrt.
Inte en, inte två, inte tre och inte fyra heller.
Nej, fem öl är melodin. De sitter på ett sånt där papphandtag och när man köper fem så får man rabatt.
Dansk logik.

Matchen då? Ganska jämn faktiskt, men FCK gjorde målen. Vi var dock besvikna på deras bortafölje. Andra omgången, en resa på två timmar, lördag klockan fyra och buren var knappt halvfull.
Arenan var som helhet också ganska glest besatt.
Gästerna gjorde ganska snabbt 0-1 och trots att Randers hade gott om fina chanser blev även matchens andra mål FCK:s. På stopptid kom 0-3 och de tre poängen gick till huvudstaden.

Vi pallrade oss till bilen och körde den korta biten på motorvägen ner till Horsens där vi hade bokat rum på Scandic. Det blev en fin kväll med violshots … Gajolshots, öl och italienskt käk i en ny folktom dansk stad.
En bra start på resan helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *