170707 – IFK Mariehamn v FC Ilves 2-2

Arena: Wiklöf Holding Arena
Match:
Veikkausliiga
Publik:  1 544
Målen:  0-1 (58) Tamminen, 1-1 (71) Dafaa, 1-2 (80) Ngueukam, 2-2 (87) Sid
Matchens lirare: 

Äntligen är Åland avprickat.
Äntligen är Idrottsparken i Mariehamn besökt.
Och vilken resa det blev.

Det blev en tidig fredagsstart. Backevik och Ponka plockade upp mig och Axel strax före sju så att vi kunde rulla mot Kapellskär där båten mot Mariehamn skulle puttra iväg vid niorycket.
Nu måste man ju vara av någon anledning vara där ett sekel (timme) före fartyget ska gå – därav den okristligt tidiga uppstigningen.
Det var högt i tak och jag fick min beskärda del av skit när de övriga i bilen vinklade allt till sin favör när vi skulle checka in.
Sen fick vi driva lite med Axel som börjat samla registreringsskyltar igen (jävla 90-talsbeteende) och inne på Rosella, när vi tagit bilder med Viking Lines maskor Ville Viking, så var det Backeviks tur.
Under brunchen som vi öppnade hann Christian knappt käka klart sin mat han hade på tallriken innan en i personalen ”nöp” den och på väg bort spillde hon på hans rygg.
Hallå, dålig stämning …

När vi hade satt i oss finska piroger, kokta rödbetor och andra delikatesser så gick vi via tax-freen där det handlades en och annan rulle snus upp på däck.
Där vankades det musikquiz.
Och en första runda med Lapin Kulta.
Solen sken och vi njöt, men tiden går ju fort när man har kul och vips så hade de två timmarna och den dryga kvarten gått. Det var dags att gå till bilen och köra i land.

Hela Mariehamn andades fotboll och Backevik fick fälla undan taket så att jag kunde plåta en stor grönvit (!) IFK-banderoll som hängde över vägen.
Vi bestämde oss för att åka till arenan direkt och fixa biljetter.
Jag hade mejlat en på deras kansli som kände igen oss när den andre där inne minsann hävdade att vi inte behövde köpa förköp för det ändå aldrig blir utsålt.

När vi planlöst hade snurrat runt ett tag bestämde vi oss för att köra till hotellet, Cikadia. Där fick vi checka in – sen fanns det en uteservering vid poolen.
Då är det inte svårt att må bra när solen gassar från den klarblå himlen.
Men tiden går ju fort när man har kul så jag fick ”stressbada” i bassängen innan vi knallade den korta biten upp till Wiklöf Holding Arena.
Kick off var 18.30 och jag tror vi klev in 18.29.
Där såg vi till vår förtjusning att de hade en ny uteservering i ena hörnan. Det fick bli vår plats under de 90 minuterna. Det fanns ostkrokar, korv och bira (gingrogg på tapp för andra).

Det var så skönt att sitta här så vi gick aldrig upp på läktaren. Matchen (ja, det vi kollade) var helt okej och ganska jämn. När vi blev ”polare” med folket bredvid oss lyckades jag till och med missa Ilves ledningsbalja.
Nu kvitterade IFK rättvist i slutet och allt var frid och fröjd.
Vi knallade ner mot stan och tog en halvvägsdryck på en pub där det var lite Ilvesfans som skulle spela allanballan mot ålänningarna. De gillar dem inte. Sen sneglade de mot oss, men visste inte riktigt hur de skulle agera. Vi är ju riktiga svenskar …

Nu försökte vi få bord på Arken, men de hade bara inne och där fanns inte en människa så vi dissade och tog stället bredvid. Där blev det tvårätters med drinkar och grejer.
Sen bar det vidare till ett nytt hak vägg i vägg.
Nu var med Salmiaki- och live-sändningsdags.
Sen gick vi Champs-Élysées hem och slaggade.
Det var skönt efter en lång dag.

Men ingen rast och ingen ro. Fick upp Axel på frulle lagom före stängning. Det fina vädret fortsatte så vi kunde ”njuta” av den ute. Sen fick vi välbehövligt en timme till innan vi drog och spelade äventyrsgolf och kollade på diverse konstiga djur där på holmen som Axel tipsade om.
Lunch på Knorrings båt.
Nu låg den tyvärr still.
Det gjorde inte Rosella. Den gick 18.30 och vi satte oss ute och drack Jäger innan vinterkylan tog oss in för inköp av mer snus och räkmacka. Jo, en liten Salmiaki som färdkost också till bilresan in till stan.
Efter lämning av grejer i Blåsut hamnade vi på Söder innan vi mötte upp med Linkan & co i Årsta.
Det var så den här superhelgen slutade …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *