170603 – Akropolis IF v Vasalunds IF 3-0

Arena: Spånga IP
Match:
Division 1 norra
Publik:
Målen:  1-0 (41) Karl Cunningham, 2-0 (86) Nikola Vasic, 3-0 (90) Konstantinos Stavrothanasopoulos
Matchens lirare: Kenny Pavey (ej sportsliga anledningar)

Grej of the day var inte nåt som hände på planen på Spånga IP.
Inte heller att spelaren med norrettans längsta namn nätade.
Nej, det var att Kenny Pavey kissade på ett avbytarbås innan han gjorde entré.

Vi lämnade Ängby lite före matchen var slut för att köra den korta biten bort till Spånga IP. På vägen passeras klassiska västerortsställen som Folkets Hus i Spånga där delar av Torsk på Tallinn-filmen spelats in och den legendariska puben Caledonian Inn.
Akropolis är en klubb som spelat sina hemmamatcher lite här och var. Ibland på Akalla Gårds Bollplan, ibland på Grimsta.
Nu var det Spånga IP.
En på många sätt ändå riktig fotbollsanläggning, dock med löparbanor, men med riktigt gräs.
Och så klart souvlaki.

100:- i entré. Sen gick vi och hälsade på Kalle Karlsson, som fortsatt sin tränarutveckling och numera leder Vasalund. Han lovade att de skulle kriga för en seger.
Sen satte vi oss på bortre lång vid ett av borden och fick där se en ganska jämn första halvlek, möjligen med ett litet chansövertag för hemmalaget.
Det var också Akropolis som tog ledningen kort före vilan.

I andra halvlek gick vi över på andra sidan. Där spottade vi en fellow groundhopper. Han var klädd och uppförde sig precis som en som samlar på fotbollsarenor.
Det var faktiskt lite kul att se.
Mycket tyder på att han var tysk.

När vi stod där på kullen så skulle de gamle AIK-spelaren Kenny Pavey in. Oklart om engelsmannen var nervös eller bara kissnödig för precis innan han skulle bytas in gick han bakom Vasalunds avbytarbås och lutade av.
Precis när han var klar tittade han bort mig och Backevik som stod och skrattade.
Vi fick en skön ”vad ska man göra”-min tillbaka.
Det var kul.

Kenny lyckades dock inte göra nåt avtryck i själva matchen. Vi knallade runt innan det var slut. Då kontrade hemmalaget in 2-0. Det blev sedan också 3-0.
Men då var vi redan på väg mot Vaxholm för att ta två båtar hem innan vi skulle se Champions League-finalen.