170422 – Köping FF v Säffle FF 0-2

Arena: Köpings IP
Match:
Division 3 västra Svealand
Publik:
Målen:  0-1 (12) Desmond Richards, 0-2 (79) Erik Sördell
Matchens lirare: Siri med swishen

Fan, blir det inge kaffe, som Tobbe sa.
Klart det blir.
Siri fixar swishningen.

Efter en bättre skogspromenad ute vid Frösåker, lunch och dusch så togs beslutet kvickt. Självklart ett besök i Köping för lite groundhopping.
Konstigt nog har jag mig veterligen aldrig varit inne i själva Köping någon gång i mitt liv.
Mina besök på Krillan har varit många, både när jag lirat själv och när jag jobbat.
Nu var det dags att bryta ny mark.

Det blåste nån form av mindre storm när jag sladdade in i en annan del av Köping. Wappade mig fram enkelt till Köpings IP, men från parkeringen var det inte helt lätt att ta sig in. Hemmaklubben hade placerat entrén på helt fel sida av ”arenan” så det tog ett varv och några extra minuter att komma till insläppet. Där fick man swisha Siri 50:-.
So far so good …

Det stod redan 0-1 när jag kom in. I vindbyarna var det nog inte helt enkelt att lira, vilket knappast gjorde den ganska bleka matchen sämre.
Jag hade fullt sjå att gå igenom framtida groundhoppingplaner med Axel i luren så jag har ingen större koll på nåt, om det nu hände något vettig de 20 minuterna av första som jag såg.
Sen skulle vi möta Siri igen.

Jag knallade över till kiosken under vilan för en värmande kopp java. Ni kanske undrar vem fan Siri är mer än den där jobbiga Kvinnomolgan man pratar med på sin iPhone.
Jo, det är kvinnan man swishar till om man vill göra business med Köping FF.
En annan kvinna i kiosken höll upp numret när jag skulle betala, när jag utbrast:
”Jaha, men swishar Siri här också”.
Bakom mig hör jag någon barskt fräsa: ”Jag heter faktiskt Sari”.
Oooops.
Dålig stämning.

Men kaffe blev det i en annan del av Köping som Tobbe skulle ha gillat. Andra halvlek var inte mycket mer bättre. De värmländska gästerna var snäppet bättre och när Erik Sördell satte 0-2 var det game over.
Den gamle Västeråsbekantingen Sebastian Sallanto försökte göra lite på slutet, men det resulterade aldrig nåt mer än chanser för Köping som fick stryk.

En sak med besöket var dock positivt. Jag fick utrett för mig varför klubben numera heter MDFF Köping. Det har inget med mot den moderna fotbollen det slarvigt läst ser ut att stå.
Och enligt säkra källor (Wikipedia) så ligger det till så här:
”I januari 2014 röstade medlemmarna igenom en namnändring från Köping FF till MD FF Köping. Anledningen till namnbytet är att klubben numera ingår i ett samarbete med företaget LS Entertainment AB, som ligger bakom datorspelet ManagerDream. LS Entertainment AB planerar att göra en sportslig storsatsning, där ett träningsläger på Malta är en del i satsningen”.

Jag packade sen ihop mina saker, läs matchprogram och vattenflaska, och for tillbaka till Västerås.
Det var lite småfrusset ett tag, men min körning hem i ensamheten värmde både kropp och medtrafikanter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *