170417 – Darlington v FC United of Manchester 4-2

Arena: Blackwell Meadows
Match:
Conference North
Publik: 2 147 (287 bortafans)
Målen:  1-0 (5) David Ferguson, 2-0 (14) Mark Beck, 3-0 (27) Terrence Galbraith (straff), 3-1 (34) Thomas Brown, 4-1 (80) Gary Brown, 4-2 (89) Tomi Adeloye
Matchens lirare: Mark Beck 

Om man klipper sig för tre pund kan man stå ut med att behöva byta skjorta på en parkeringsplats vid ett köpcentrum.
Mitt framför ögonen på en äldre, mycket förvånad, kvinna.
Sen var det fotboll.
Och sambuca.

Med en skön sömn i benen var vi uppe och studsade i hygglig tid. Nu ingick ingen frulle så vi checkade ut och gav oss ut på upptäcktsresa. Den tog oss först ut på stan där Backevik fick sig en hyvling på en lokal frisör, för det resonabla priset av £3, Kvinnan som skalade honom blev smått chockad när jag smög in och plåtade honom. Jag var där inne först, men nån norrgubbe fattade inte att jag snackade i telefon och jag begrep inte ett smack av vad han sa.
Sen blev det en macka, nån fancy smoothie och en espresso på nåt fik innan vi tog bilen och började puttra runt i stan.

Första stoppet blev arenan för att kolla läget. Sen till stora arenan där de inte spelar. Och sist in på en större mataffär där vi gick och dreglade och tog kort med drottningen.
Nu var det dags att börja bege sig till Blackwell Meadows. Det gick inte att köpa biljetter på förhand och det var en viktig match för Darlington, som i regel har bra publik, så vi ville inte riskera att stå utan.
Därför var vi där redan innan grindarna slogs upp.
Och vi var inte ensamma.

Det var inte mycket till arena att skriva hem om, men klubbhuset och dess balkong var magisk. Vi hamnade så klart i puben ganska snart och där bläddrade jag igenom matchprogrammet. Darlington hade bra chans till en playoff-plats, men det rådde då oklarheter om klubben skulle få spela kvalmatcherna för ligan krävde att de hade 500 sittplatser under tak.
Blackwell Meadows har 300.
Löjligt sa Bull.

Det var mycket folk på plats och en arena där det var lite svårt att hitta en plats vid räcket för att se nåt bra. Hemmalaget var klart bättre och gick snabbt fram till 3-0.
Det var game over.
Kombon gjorde att vi blev kvar i baren i paus. Man kunde använda sig av ”uteserveringen”, i alla fall till vakterna kom. Supporterlaget från Manchester gjorde ett försök i andra, men var aldrig nära.

När det var en kvart kvar kilade vi ut. Det var ju Arsenal tre mil bort och då var prioriteringen lätt att göra.
Vi sade hej då till Darlington.
Och åkte österut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *