170324 – Hammarby IF v FC Ilves 4-0

Arena: Tyresövallen
Match:
Träningsmatch
Publik:
cirka 300
Målen: 1-0 (10) Pa Dibba, 2-0 (56) Bjørn Paulsen, 3-0 (60) Kennedy Bakircioglu  (straff), 4-0 (70) Jiloan Hamad
Matchens lirare: Arnór Smárason

En fördel med att det är bandyfinaler inne i Tele 2 Arena är att Bajen inte kan spela träningsmatcher på hemmaplan.
Då får de åka till Tyresö.
Och jag kan groundhoppa.

Det var lite av en slump som det här dök upp. Jag var trött på vinterlunken och satt och slentriankikade på svenskfotboll.se efter matcher den kommande tiden.
Där stod, tror jag, Hammarby mot TPS Åbo.
Den skulle spelas på fredag klockan tre, men det framgick inte var. Den info fanns på Hammarbys hemsida och ett besök på en arena där det normalt inte spelas några matcher i högre serier längre efter att Tyresös damlag konkat var nu oerhört nära.
Försökte få med mig Ponka, Buckevuck och Uffe.
Men jag gick bom på alla tre.

Det var inte mycket mer att göra än att sådär fem över halv tre studsa in i Kian själv och köra ner i solskenet. Fri parkering och fri entré. Bra start där. Solen sken hejvilt, men trots att termometern flirtade med tiostrecket var det synnerligen ingen  värme i luften.
Jag var helt övertygad om att Bajen skulle spela mot TPS Åbo. Det först efter en stund när de tre gulgröna dyngraka finska fansen på läktaren började sjunga om Ilves som jag förstod lite. Eller var det så att de bara tyckte illa om dem?
Nejdå. Det var inte TPS på planen. Det var Ilves.
Det syntes på avbytarnas träningsoveraller och så bra koll hade jag tydligen på finsk fotboll.

De där tre fansen där i skuggan var så där skönt fulla som bara finnar kan bli. De har liksom ett steg till på fylleskalan som de flesta andra inte har. Ungefär som att de varit på en 48-timmarskryssning och inte bara vill sova och äta kebab sen. Nej, de vill dela på ett helrör Koskenkorva och när de utan taktkänsla ska sjunga och applådera så går det som redan i nyktert tillstånd inte funkar ännu sämre.
Men ett mer underhållande skådespel än det som hände på planen.

Jag hade förväntat mig att Bajen, med en vecka kvar till seriestart, skulle gå på knock och spela ut finnarna. Men så såg verkligen inte första halvlek ut, även om de grönvita hade ett spel- och målmässigt övertag efter Dibbas fina öppningsmål.
Efter en stund gick jag och satte mig under resultattavlan och fick där se att första halvlek tog slut redan efter 43.10. Nog för att finnarna kanske skulle med Siljabåten hem, men nån måtta får det väl vara …

I andra halvlek fick Ilves en spelare utvisad och Bajen kunde snabbt göra 2-0 och 3-0. Då kände jag att jag hade sett det jag behövde och strax innan Hamad, snyggt enligt rapporterna, satte 4-0 kilade jag till bilen, slog på värmen på mycket och åkte och klippte mig.

Nu är vi igång på riktigt och framöver kommer det dugga tätt med nya matcher och arenor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *