170225 – IK Sirius v Ljungskile SK 2-0

Arena: Lötens IP
Match:
Svenska cupen
Publik:
824
Målen: 1-0 (30) Stefano Vecchia, 0-2 (55) Kingsley Sarfo
Matchens lirare: Kingsley Sarfo, Sirius

Många gånger har man sett provisoriska läktare i Uppsala genom åren i samband med SM-finalerna i bandy.
Nu har jag sett en till.
På Lötens IP.

Axel tyckte tidigare i veckan under ett samtal att jag skulle komma till Uppsala på lördag för då spelade Sirius hemma i Svenska cupen mot Ljungskile och eftersom matchen gick på träningsplanen Lötens IP kunde vi både plocka en ny arena.
Sagt och gjort.
Han bokade en biljett till.
Jag körde snyggt till den upplärda staden där på lördag lunch.

Det var faktiskt ett strålande vinterväder. Men det var kallt. Eftersom vi promenerade bort till Löten så kändes inte mycket av det först, men sen …
Jävlar i mösen.

Självklart mötte vi fler kyrkor än människor på väg till ”arenan”. När vi väl kom fram till Löten visade det sig att den ligger granne med en moské. Är man i Uppsala så är man.
Vi var tidiga så vi gick ett varv runt anläggningen när vi kom fram för att fördriva lite tid.
Sen fick vi in, köpte kaffe och bänkade oss för denna cupklassisker …

Det var två lag som nyligen gjort motsatta resor som skulle mötas. Sirius gick förra säsongen upp från superettan till allsvenskan. Ljungskile ramlade ur och ner i division 1 södra.
Man kan utan att överdriva allt för mycket konstatera att det syntes ganska rejält på planen när väl matchen börjat. Hemmalaget hade så stort övertag så jag kastade in ett bet på -2 på Sirius.

Trots massor med chanser så stod det bara 1-0 i paus. Och nu var det kallt. Brisen från söder gjorde att Asplund grät mest hela matchen, han försöka skylla på vinden, men jag tror det hade att göra med hemmalagets spel.
Vi hade sällskap på läktaren av Arsenal Sweden-medlemmen Anders Hellström. Sirius ska dock vara glada att domare Glenn Nyberg inte visade ut gamle VSK-aren Oscar Pehrsson som drog LSK:s Robin Strömberg i tröjan när han tog sig förbi och in i ett friläge. Kunde absolut varit straff och rött kort.

Men så blev det inte och om det var mycket one way traffic i första, Ljungskile hade då förvisso en och annan farlig kontring, så var det totalt enkelriktat i andra. Jag försökte kämpa in två mål till så att mitt spel kunde gå in, men det blev bara ett. Trots att Axel lovade fler mål.
Gång på gång.
Men de kom aldrig.

Så matchen slutade 2-0 till Sirius och halvt stelfrusna började vi vandra ut och ner mot stan. Trots 30 minuters promenad, en kebab, dubbla espessosar var det svårt att få upp någon värme.
Inte ens en bra Trainspotting 2 och en ny mindre power walk hem till Axel gjorde någon nytta i frysaspekten. När jag hade kört hem till Blåsut så frös jag fortfarande.
Men en trevlig dag var det trots detta.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *