161106 – Arsenal v Tottenham 1-1

Arena: Emirates Stadium
Match:
Premier League
Publik:
60 039
Målen: 1-0 (42) Kevin Wimmer (självmål), 1-1 (51) Harry Kane (straff).
Matchens lirare: Granit Xhaka

Zzzzzzzzzz.
1-1 igen – och kick off klockan 12.00.
Två dåliga saker den här derbysöndan.

Det har varit stökigt på de senaste derbyna i norra London. Därför är det inte konstigt att old bill lade avspark 12.00 den här gången. En söndag dessutom.
Det var bara att sparka igång systemet tidigt efter lördagens fotbollsresa i huvudstadens södra utkanter.
Uppstigning, dusch och frulle – allt innan 09.30 då vi knallade upp för Upper Street.
Men när kick off är så tidigt saknas derbykänslan totalt. Pubarna har antingen knappt öppnat eller har stängt och det är halvt folktomt på gatorna.

Vi knallade upp till The George för ett par snabba pre match pints. Mycket folk på plats där innan så det fick bli dubbelrundor innan vi knallade in för att sjunga fram de rödvita till seger.
Arsenal hade hotat med extra säkerhetskontroller och att man skulle vara på plats en timme innan. Undrar om det är nån som ens läser bollocksen längre.
Axel och Lollo mötte upp där inne och vi kunde snika åt oss en fribiljett till kön då Axel stod längst fram.

I och med att det är Poppy Day så var det tyst minut och ceremoni före kick off. Sen drog det igång. Men det var Spurs som öppnade bäst och Arsenal var bleka i första halvlek. Ingen trodde att det skulle ske nåt efter att Walcott bombat sönder stolpen, men då, när Backevik var och köpte öl, skickade Gunners in en frispark som Kevin Wimmer nickade in i eget mål.
Stort jubel innan pausbiran.

När man hoppades att Arsenal skulle växla upp efter paus och avgöra matchen så blev det precis tvärtom. Spurs kvitterade och vi hade svårt att få till någon bra spets på slutet.
Matchen slutade 1-1.
Igen.

Vi gick till The George men där var det fullt. Då gick vi ner till Brewhouse vid Highbury & Islington. Det blev ett par bättre vita ipor där innan vi for vidare ner på Upper Street för en bättre burgare på Five Guys.
Sen tog vi nästa Brewhouse dit även Hardy kom.
Det blev ett par rundor innan vi gick till hotellbaren för en sista.

Fotbollshelgen i London var över för den här gången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *