161105 – Crawley Town v Bristol Rovers 1-1

Arena: Checkatrade.com Stadium (Broadfield Stadium)
Match:
FA-cupen
Publik:
2 281
Målen: 0-1 (15) Lee Brown, 1-1 (35) Billy Clifford.
Matchens lirare: –.

Ingen rast, ingen ro. Tidig uppstigning – och mot södra London.
För en dubbellördag.

Det glädjer alltid en groundhopper när man på resande fot kan bocka av två arenor på samma dag. Den här lördan var en sån. Ursprungsplanen var att åka och se Horshams FA-cupmöte med Oxford, men när jag i veckan kollade upp läget visade det sig att den var slutsåld.
Nu gjorde det fcuk all.
För FA hade flyttat Crawley v Bristol Rovers till klockan 12 och då var det lättare att hinna till Three Bridges till 15 sen.

Efter en stadig frulle fick jag upplysa Thomas som skulle med att det var samling 09.30 och inte 10.30 som han trodde. Tåget gick 10.10 från St Pancras, men eftersom Glipan är med i världseliten i gång gick det bra …
Vi hoppade av i Three Bridges och tog en taxi de tre kilometerna till Crawley.
Arenan stod klar 1997 och kallades då Broadfield Stadium – ett namn många fans använder fortfarande även fast man sålt namnrättigheterna och den numera heter Checkatrade.com Stadium. Ett namn som by the way är fullständigt horribelt.

Jag gick och hämtade ut våra förbeställda biljetter snabbt och smidigt och sedan gick vi till ena kortsidan där det fanns en bar – som man mycket behändigt kunde stå utanför och ta sig en pre match pint.
Sådär fem i tolv gick vi in och tog plats på ståplatsläktaren längst ut på långsidan.
Ett par hundra Roversfans hade gjort resan till södra utkanterna av London den här fina novembermorgonen.
Men stämningen var rätt blek.
Precis som matchen.

Jag lade in ett hörnspel för att komma igång, men det hjälpte föga. Inte ens en pint i paus livade upp det här. Matchen slutade 1-1 och det mest anmärkningsvärda var att en hemmaspelare fick avsluta matchen med en tröja utan nummer.
Vi lämnade Crawley i en taxi en stund efter slutsignalen och reste tillbaka till Three Bridges för lite riktig gräsrotsfotboll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *