161010 – Sverige v Bulgarien 3-0

 

Arena: Friends Arena
Match:
VM-kval
Publik:
21 777
Målen: 1-0 (39) Ola Toivonen, 2-0 (45) Oscar Hiljemark, 3-0 (58) Victor Nilsson Lindelöf.
Matchens lirare: Victor Nilsson Lindelöf.

Förväntningarna inför resan till Solna var lika med noll. Jag räknade med dålig fotboll och iskall kyla.
Det blev något helt annat.

Den kungliga hovleverantören av landslagsbiljetter, Christian Backevik, hade slagit till igen. Det var dags för tredje omgången i VM-kvalet och givetvis grävde han fram två biljetter så att vi kunde frysa arslet av oss på Friends Arena den här måndagskvällen. Mitt huvud värkte, men jag drog från jobbet och mötte upp Christina för en bättre kebab i Ulvsunda.
Landslaget, utan Zlatan, Isaksson och Kongo, hade slagit Luxemburg i samlingens första match.
Men det var inget större drag inför matchen och spelarna gav bort 1 000 biljetter så att det inte skulle bli helt öde på läktarna.

Det var det ändå när vi hade parkerat bilarna och knallade genom Solna ner till arenan. Det var så dåligt med folk att affärerna inne i Mall of Scandinavia hade stängt redan klockan 20.00 fast matchen började först 20.45. Vårt besök på JD Sports försvann lika snabbt som det dök upp.
En kaffe inne på arenan fick det bli när vi bänkade oss på sjunde raden mitt på långsidan.

Inledningen kanske inte var så där sprakande och rolig, men när väl den svenska maskinen kom igång en bit in i första halvlek blev det en ganska kul match att titta på.
Det var lätt att glömma bort att det var sju-åtta grader och Bulgarien vi mötte.
Och när det nya svenska landslaget piskade in både 1- och 2-0 fick vi hopp. Ett bättre landskampsspel var det vi satt och hoppades på nämligen.

I andra kontrollerade svenskarna matchen helt och bulgarerna verkade inte fatta att man måste göra mål för att vinna matcher. Jag fick in de tre svenska målen, de elva hörnorna och Portugal -2. Nu var det bara Frankrike som inte vann med tillräckligt mycket, men det räckte ändå för att dra in lite över 500 kronor. Inte helt fel.

Sverige vann med 3-0 och vi kunde ganska belåtna knalla mot bilen och åka hem.
Det var verkligen inte vad vi hade förväntat oss innan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *