160821 – Västerås SK v Team TG FF 1-1

Arena: Swedbank Park
Match:
Division 1 norra
Publik:
1 710
Målen: 1-0 (33) Linus Sjöberg, 1-1 (87) Jonathan Jonsson
Matchens lirare: Ahmed Al-Fadli, Team TG

Serieseger är vårt mål prydde en banderoll på arenan innan avspark.
Frågan är bara om det räcker att ta en pinne hemma mot Team TG då?

Det var inte direkt maraton-form när man vaknade på söndagsmorgonen efter en bra sittning med Arsenal Sweden. AIK lirade borta mot Örebro vilket gjorde att jag kunde snikåka med Backevik. Tiderna passade oförskämt bra då VSK kickade igång 16 och ÖSK-AIK 17.30.

Vi sladdade in på Rocklunda dryga timmen före avspark så det var bara att köpa biljett och gå in på en tom arena och försöka slå ihjäl tiden. Tur att det finns Viaplay och Premier League. Då går det lite fortare.
VSK, med tre nya spelare, skulle inleda höstsäsongen mot Team TG.
Ett lag som man slagit i premiären och som inte borde hota över huvud taget.
Och det var inget som tydde på det till en början heller.

Grönvitt hade ett bra övertag första 45 och borde lett med mer än 1-0 som det faktiskt stod efter Linus Sjöbergs mål. Spelmässigt såg det ganska bra ut även om det var lite uddlöst framåt och Karvan Safari brände ett par fina lägen.
Så efter paus blev det mer stelt och det hände inte så mycket.
Ledningen skulle bevakas så att poängen kunde ros i hamn.
Men det gick åt helvete.För med bara ett par minuter kvar kvitterade gästerna och tre givna poäng blev bara en i jakten på superettan.

Jag lunkade ner på stan och käkade innan morsan och Mats kom och hämtade mig. Sen kom Backevik med bilen full av AIK-are som krävde plastglas innan jag fick kliva ombord. Sen var det mest gnäll på att morsans glöggmuggar var för små på vägen hem till Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *