160502 – BP v Västerås SK 3-0

Arena: Grimsta IP
Match:
Division 1 norra
Publik:
1 696
Målen: 1-0 (43) Markus Gustafsson, 2-0 (58) Stefano Holmquist Vecchia, 3-0 (64) Christopher Brandeborn
Matchens lirare:  -.

Korta hörnor borde förbjudas.
Gärna så snabbt som möjligt.

VSK i Stockholm en vardagkväll – trevligt! Jag och Kaj tog det säkra före det osäkra och lämnade Blåsut kvart i sex för att inte riskera att missa nåt då det kan ta tid att åka så långt mot Enköping som till Vällingby.
Men den här måndagskvällen var lugn.
Bara 25 minuter efter avfärd var vi i Statoilrondellen i Råcksta så vi bestämde oss för att åka upp till Blackeberg så vi kunde käka innan matchen.
En bättre sallad och en isvatten kom efter en stund in på bordet där vi satt i skuggan och småfrös.
Nu var dock klockan tjugo i sju så det började bli snärjigt.

Men med bara ett par minuters körning från betongen i Blackeberg så skulle det vara lugnt att hinna till Grimsta i tid.
Om det inte vore för Brommapojkarnas usla upplägg.
Det var säkert 300 meter bilkö upp till parkeringen vid arenan, där det är tight då många parkerar längs vägen. När vi väl kommer fram och ska räcka över 40 spänn meddelar junioren vid skylten att det är fullt.
Vi tyckte de borde gå nerför gatan så att alla de som köade efter oss fick reda på detta så att de kunde vända och hitta en annan parkering – men så fasen vad de gjorde.
Det var bara att vända om och åka ner till Grimstavägen igen och ta en plats där – och sen gå vägen upp igen till arenan.
När vi hade betalat in oss och kommit på plats hade vi missat åtta minuter av matchen.
Svagt skött!

Vi satte oss i solskenet nere bakom VSK:s bås. Matchen var ganska jämn, om än att BP hade mer boll. Men Grönvitt hade bästa chansen efter en frispark i ribban.
Men så bara minuter före vilan kom det som skulle avgöra hela matchen.
Johan Mjällby hade tränat in en kort hörnvariant, som han själv nätat på mot Barcelona, men den gick fullständigt åt pipsvängen och bakåtpassningen hamnade rakt i gapet på en BP-spelare som kunde kontra.
Det slutade inte bättre än Robin Blommé sänkte den kontrande hemmaspelaren, drog på sig en straff och blev utvisad.
1-0 med två minuter kvar till vilan och en man kort.
Tack och gonatt.

VSK hade dock sina chanser i andra. Det ska sägas. Jag och Kaj hade efter att ha morsat på Hansken och Claes Hellgren förflyttat oss upp på pressläktaren där vi bänkade oss bredvid Thomas Ohlén och Kevin Johansson.
Nu kunde vi se hela planen.
Lite av en fördel när man vill se vad händer.
Grönvitt hade två till i virket, men med en man mindre var det inget snack. BP gjorde både 2- och 3-0 innan det var över och segern var inget att säga om.
Man kan inte bjussa på såna fördelar mot seriens kanske bästa lag.

På arenafronten kan noteras att Grimsta snart kommer att få en ny huvudläktare. Konstigt bara att de bara bygger den på halva långsidan.
Nästan 1 700 personer på plats och många VSK-are.
På noteratlistan kan meddelas att landslagsmittfältaren Albin Ekdals pappa Lennart Ekdal stod bakom oss i andra halvlek.
Vi kan också berätta att BP-tränaren Olof Mellberg hånades av VSK-fansen för att han ”torskade” fighten mot Fredrik Ljungberg – och att matchbiljetten, som är väldigt ovanliga på den här nivån, höll yttersta klass!

Mot nya hörnfiaskon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *