160429 – IFK Haninge v Järna SK 2-0

Arena: Torvalla IP
Match:
Division 3 södra Svealand
Publik:
Målen: 1-0 (13) Josef Rakez , 2-0 (20) Kevin Wenngren
Matchens lirare:
Kevin Rohlin, Järna SK

Första gången jag besökte Torvalla intervjuade jag Rami Shaaban.
Andra gången höll jag på att frysa ihjäl.

Gör man inget annat än att åka runt och kolla på en massa fotbollsmatcher i allsköns olika serier så är det fullkomligt normalt att åka till Haninge en fredagskväll klockan åtta och se en division 3-fajt.
Vi öppnade med kött och sallad från Måsen som vi slafsade i oss på parkeringen utanför Torvalla.
IFK Haninge har fattat poängen – och tar 20 spänn i entré.
Det är en rimlig avgift i division 2 och nedåt och då kanske det kommer ett par hundra – som den här kvällen.

En värmande kopp kaffe från fiket innan vi gick och morsade på Haninge – som utanför Arsenal Sweden-kretsar heter Johan och är lagledare i IFK.
Vi tog plats på gästernas offensiva planhalva först, men insåg snabbt att det var på andra sidan det skulle hända.
Och så rätt vi fick.
Haninge tog ledningen efter knappa kvarten, men det som skulle avgöra matchen började några minuter senare när den gamle Hammarbymittbacken Marcus Törnstrand drog på sig två gula kort inom loppet av sex minuter och åkte ut.
Vilda protester vid det andra gula som både jag och Backevik tyckte var solklart. Glidtacklingen sattes in bara meter från där vi stod.

Järna gjorde dock en mycket bra match med en man mindre under så lång tid. Bättre rörelse, bättre tempo och bättre vilja gjorde att det blev en jämn och spännande match.
När vi kom visade den digitala termometern, spännande att en arena har det men inte en speaker, åtta grader.  Men i takt med att solen sänkte sig ned över trädtopparna sjönk tempen likt en omvänd febertopp.
I paus tog kaffet naturligt nog slut.
Vi var inte de enda som frös på Torvalla den här kvällen.

Efter paus fortsatte serieledande Haninge att göra det man inte ska göra med en man mindre. Man inbillar sig att det ska gå lätt, släpper lite på inställning och bolltempo och när motståndaren jobbar hårdare, spelar enklare och rakare är det snarare en belastning att vara en man mer på planen.
Nu har Haninge mer spets i sitt lag och kunde till slut vinna med 2-0 – men sett till matchen hade ett kryss nog varit mest rättvist.

När vi sade hej då till Johan och skakade oss ut från Torvalla visade termometern två grader. Det var en fröjd att få igång medelhavsvärmen i bilen på väg hem till Blåsut.
En ny arena är avprickad.
Nu på riktigt med match och en inte bara en Hammarbyträning.
En bra fredag helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *