160417 – Älta IF v FOC Farsta 3-2

Arena: Älta IP
Match: Division 3 södra Svealand
Publik:
150
Målen: 0-1 (31) Durim Berisha, 1-1 (52) Mathias Mellqvist, 1-2 (67) Durim Berisha, 2-2 (73) Simon Hammarlund Matz, 3-2 (90+3) Lukas Sütö
Matchens lirare: Max Trygg, FOC Farsta

Min gamle arbetskamrat Kocken har lärt mig att FOC Farsta betyder Farsta och Cobran.
Christian Backevik jobbade för att byta ut ormen mot en chihuahua eller en copparorm.
Jag och Ponka åkte till Älta för att se hur bra de var på att spela fotboll.

Det regnade ihärdigt när jag vaknade på söndagsmorgonen och jag räknade iskallt med att få åka själv den korta biten ner till Älta för att se hemmalaget mot FOC Farsta i seriepremiären av division 3 södra Svealand.
Men så tittade solen fram och Ponka tog tricken från Söders höjder så att vi kunde styra Kian mot Thomas Bodströms hemtrakter i Nacka Kommun.
Arenan ligger fint vid Ältasjön, men är så där storstadsocharmig som många andra idrottsplatser.

Vi gick ett varv och fixade de obligatoriska bilderna innan vi tog plats vid staketet. Matchen spelades i lite lägre tempo än Trosa-Vagnhärad v Järna, men var å andra sidan lite mer välspelad.
Gästerna var genom hela matchen lite bättre, en mer gediget lag som kunde hantera spelet med boll klart bättre. Men hemmalaget var klart vassare i omställningsspelet med snabbe Jimmy Johansson på topp.

Matchens höjdpunkt var dock av helt annan art. Två spelare hamnade i någon form av minigurgel efter en duell och från varsitt håll kom domaren och en hemmaspelare rusande för att bryta upp de två kombattanterna. När de är riktigt nära tar domare Richard Holöien upp sin pipa och flöjtar en en rejäl signal.
Han ser då inte den andra Ältaspelare som får ljudet rakt i örat och skriker: Aaaaajjjjjjj.

Farsta hade med sig 1-0 från den första halvleken, men medan vi sörplade i oss vårt kaffe och Bodström stod och halvsov på läktaren, hans son spelar i hemmalaget, kom kvitteringen.
Cobran repade dock mod och gjorde 1-2.
Men det skulle inte visa sig hålla ändå.
Kvitteringen kom när gästernas keeper var ute och seglade och Ältas segermål var riktigt snyggt. Ett mönsteranfall, ett stenhårt inlägg och en språngnick i nättaket.
Det är så man avslutar en premiär.

Trots att solen sken så började det nu bli kallt. Det var faktiskt skönt att få igång värmen i bilen efter att vi lämnade in kaffekoppen i fiket och kollat en stund på en gamla Westerstrandstavlan som satt på taket på klubbhuset.
Men besöket på Älta IP var klart värt tiden. En bra division 3-match.
Vi tog vägen om Sickla hem för att få ytterligare lite nya vyer.
Bra för ögat – sämre för benet.

 

En kommentar Skriv kommentar

  1. Hellas skriver:

    Sådär ja, nu börjar det hända lite. Bra hemsida som kommer att följas.. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *