160410 – Boo FK v IK Franke 2-0

Arena: Boovallen
Match: Division 2 norra Svealand
Publik: 126
Målen: 1-0 (50) Sebastian Lindberg Gumpfer, 2-0 (56) Fredrik Forsberg

När våren kommer drar den lokala fotbollen igång.
Då slipper man flyga till andra länder för att groundhoppa.
Det räcker med att ta bilen tio minuter för att se nya arenor.

Solen sken och vi hade årets första riktigt fina vårdag. Passande då att ta ett träningspass och sedan fara iväg till någon fullständigt ocharmig förortsidrottsplats och kolla lite fotboll.
Polarna från IK Franke var i stan och skulle möta Boo på Boovallen.
Det var ett givet besök – och en ny arena på kontot.

Franke tog steget upp från division 3 förra säsongen och nu skulle Råbylaget visa att man höll ett steg högre upp i seriehierarkin.
Boo rankas som ett av serien bästa lag – men Franke höll hyggligt jämna steg i första halvlek.
Vi stod på bortre lång, jag och Backevik, och snackade med Hellas som så klart var på plats för att se sitt lag. Kul att se gamla vänner från Västerås så att man får sig en lägesuppdatering om vad som sker i den lokala fotbollen.

Efter paus visade det sig att förhandstipsen skulle stämma. Boo var lite tyngre och lite bättre och kunde göra två sabba baljor och matchen var avgjord.
Franke hade inte kraft att komma tillbaka och ännu svårare blev det när domaren gav allt i hemmalagets favör. Han var lite väl enögd för att han skulle få ihop ett godkänt betyg – även om det kanske inte hade någon större inverkan på resultatet.

På vägen ut snackade vi en stund med en besviken Lingan (assisterande tränare i Franke) och kikade lite mer på Boovallen – som är som så många andra storstadsidrottsplatser. Helt utan finess och charm. Konstgräs, ingen speaker och sterilt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *