160327 – Stockport County LFC v Blackpool Wren Rovers LFC 8-2

Arena: Stockport Sports Village
Match: Premier League division one
Publik: 27
Målen:

Oklart.
Det var mycket som var oklart den här söndagen.
Det var oklart varför vi såg den här matchen, oklart vad det blev och oklart vilka som gjorde målen.

När Premier League och Championship hade vila över påsken fyllde vi snabbt dagarna med dubbla fajter, men det fanns ett hål: Påskdagen.
Vi finkammade sajt efter sajt och var så långt ner i seriesystemen och letade matcher att till och med kamperna mellan de lokala brandstationerna kändes som rimliga val.
Problemet var att det fanns inte ett smack att välja – bortsett från några obskyra dammatcher i de lägre serier.
Några ganska nära.
En riktigt nära – Stockport mot Blackpool.

Efter att vi hade skakat av oss de pints som vi hade satt i oss på lördagkvällen i centrala Manchester så körde vi bort och kikade på Etihad Stadium och käkade en sämre brunch på Donken.
Sedan var det inte långt till Stockport. Vi kom dit i god tid före match så hade chansen att skaka på huvudena många gånger när vi åkte igenom ett ödsligt villaområde ner mot arenan där matchen skulle spelas.
Vid vårt första besök dryga timmen före kick off syntes inga tecken på att det skulle vara match så vi tog en sväng till Stockports stora arena.
Sedan åkte vi tillbaka och nu var det i alla fall några människor på plats på läktaren.

Matchen började en kvart efter utsatt tid och det som presterades på konstgräsplanen var fullständigt bedrövligt. Vi stod och hängde på ena sidan i solen. Det blåste som fasen och jag spanade mest in flygplan som skulle landa på Manchesters flygplats.
Det var klart mer spännande än det som bjöds på den gröna mattan.
Men efter drygt 25 minuter ändrades allt.
Då blev det action – av märkligaste sort.
Hemmalaget ledde med 1-0 när solen försvann bakom stora svarta moln. Vindstyrkan ökade för varje sekund som gick och så plötsligt började det hagla.
Så. In. I. Helvete.
Det var bland det värsta oväder jag sett. Medan haglet smattrade i ansiktet på oss, vi hade ändå gått och satt oss på läktaren för att ta skydd, så blåste en tjej omkull på planen.
Det var så illa att de 22 spelarna på eget bevåg bara flydde banan för att ta skydd.

Vi kände i det här läget att det blev ett legitimt skäl att dra. Så fort ovädret hade dragit förbi smet vi därifrån. Vi skulle förvisso missa nio (!) mål, men att få sätta sig i bilen med full värme var mer värt.
Vi åkte till Liverpool och kollade in Anfield och Goodison Park innan vi for till Chester där outletbesök och sightseeing väntade.
En större hink friterade djur fick avsluta kvällen på hotellet i Christleton.
Fåååår!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *