151114 – Sverige v Danmark 2-1

Arena: Friends Arena
Match: EM-kval, play off, match 1
Publik:
49 053
Målen: 1-0 (45) Emil Forsberg, 2-0 (50) Zlatan Ibrahimovic (straff), 2-1 (80) Nicolai Jørgensen

Att se det svenska landslaget på Friends brukar oftast inte vara så festligt.
Men i lördags mot Danmark var det riktigt kul.
Bra match och schysst stämning.

Det var med lite blandade känslor som jag åkte till Solna den här lördagskvällen. Attentaten i Paris kvällen före hade helt klart påverkat och när det kryper så när som det där så blir det obehagligt. Jag har själv varit på Stade de France och bland de första bilderna jag såg därifrån var från där jag och Ponka gick efter Champions League-finalen. När man också nås av nyheterna var de andra terrorattentaten genomförts så blir det ännu mer påtagligt att det kunde ha drabbat mig. För det är i sådana miljöer som jag ofta vistas.

Det kändes faktiskt ganska avslaget före matchen. Jag, Backevik och Ponka åkte bil ut och parkerade vid skolan som vi brukar göra. Vi gick ner till arenan, men eftersom vi var där i så god tid innan tog vi en sväng in på Mall of Scandinavia innan vi gick in på Friends.
Ett gigantiskt köpcentrum bredvid nationalarenan är klar och det var mycket folk på plats.
Vi hade bra platser på långsidan vid avbytarbänkarna. Rad 18.
Förbundet hade laddat upp med ett ganska snyggt tifo och det var bra tryck när spelarna kom in på planen. En tyst minut skulle hållas, men i det här landet är det ju alltid nån full tomte som inte kan hålla käften så det förstörs alltid.
Så även nu.
Bara en kort stund in i den tysta minuten är det nån pajas som skriker heja Zlatan och livet är igång och domaren tvingas avsluta minnesminuten för offren i Paris.
Man skäms.
Förra helgen i England var det knäpptyst på Emirates när Remembrance Day firades.Nu kanske det var tyst i 20 sekunder.
Pinsamt!

När matchen började var dock fotbollsfokuset tillbaka och vi kunde sjunga fram Sverige – som gjorde en mycket bra match. Det här var det bästa landskampen jag sett på länge. Väldigt bra inramning och en fin blågul insats. Marcus Berg borde ha sett till att matchen avgjordes redan i den första halvleken, men sumpade sina superchanser. Istället var det Emil Forsberg som placerade in 1-0 efter att Durmaz och Lustig kombinerat snyggt på högerkanten.
Direkt i den andra revs Forsberg ner och Zlatan satte 2-0 på straff.
Tyvärr tröttnade svenskarna i slutet av matchen och fick inte styrsel på grejerna när Zlatan byttes ut. Danskarna tog över och kunde peta in en boll som lär bli viktigt för returen i Köpenhamn.

Genom sörjan på läktaren gick vi ut och mot bilen. Vi släppte av Ponka på Söder innan vi åkte till Indra för lite fest.
Trevligt!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *