150913 – Konyaspor KIF v Ekerö IK 8-2

Arena: Alby IP
Match: Division 2 södra Svealand
Publik:
112
Målen:
1-0 (8) Özgur Yasar, 2-0 (16) Özgur Yasar, 3-0 (45) Owin Omoduemuke, 3-1 (53) Adam Tarek El Mallah , 4-1 (59) Özgur Yasar, 5-1 (65) Califa Dekhil, 6-1 (68) Rodi Hasan, 7-1 (71) Califa Dekhil, 7-2 (81) Axel Dennie af Klinteberg, 8-2 (81) Özgür Yasar.

Özgur Yasar är Konyaspor.
Och Özgur Yasar är en fröjd att stå och titta på.

Jag och Backevik har sett Konyaspor tre gånger den här hösten. Nu var det premiär för en hemmamatch. Siktet ställdes in på Alby IP, eller Alby Bollplan som den officiellt heter. Vi hann med ett horribelt stopp på Ikea i Kungens Kurva på vägen ner.
Aldrig mer Ikea på söndag.
Herregud vilken cirkus.

Nere i Botkyrka snurrade vi runt ett varv innan vi stannade groundhoppingbussen vid ett dagis precis bredvid ”arenan”. Vi var logom på plats tio minuter innan och slantade upp de 50 kronorna som de ville ha i entré.
Konya skulle den här dagen möta jumbon Ekerö och det blev en fantastisk underhållande match.
Skyttekungen och profilen Yasar öppnade helt planenligt målskyttet i den åttonde minuten. Anfallaren, som bland annat lirat i Syrianska FC och Väsby innan, gjorde även 2-0 innan han brände chansen att göra ett äkta hattrick när han sköt en straff utanför.
Nu blev 33-åringen ändå fyramålsskytt och har gjort 26 mål den här säsongen.
Hade det inte varit för åldern borde han varit aktuell för varenda elitklubb.
Det är inte ofta man ser en sån naturlig målskytt. Killen är verkligen chef i sitt lag. Med invikta shorts och kaptensbindeln på sin matchtröja med nummer 7 har han ungefär samma status som Zlatan har i den svenska landslaget.

I mitten av den första halvleken drog gästerna på sig två röda kort. Det första blev det liv om och Ekeröledningen menade att domaren gjort fel.
Det var lite småstökigt ett tag.
Andra halvlek var sämre. Lägre tempo och mer lattjande. Det blev till slut 8-2 till Konya som tog en mycket viktig trea i jakten på nytt kontrakt.

”Arenan då”? Ja, inte mycket att skriva hem om. Två läktare på ena långsidan, sen staket runt resten. That´s it. De hade dock en liten kiosk i nåt skjul vid omklädningsrummen som serverade superb shish kebab enligt Backevik.
De hade resultattavla.
Men ingen speaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *