150523 – IK Frej v GAIS 1-0

Arena: Vikingavallen
Match: Superettan
Publik:
1 377
Målen:
1-0 (62) Lallet.

När regnet gett upp fanns det ingen återvändo.
Täby callning och superettan mellan Frej och Gais.

Bäckström sade nej och Ponka var skeptisk. Det var inget bra utgångsläge för att få med sig nån på lite lördagsgroundhopping till Täby. Men när regnet slutat piska sönder Kungsholmen och solen tittade fram mjuknade Ponka upp.
Tunnelbana till tekniska högskolan där lunch, en mycket god köttbullar med mos och en IPA, intogs på det klassiska Djurgårdsstället Östra Station. Sedan Roslagsbanan 22 minuter till Täby Kyrkby. Det var inte många minuters promenad därifrån till idrottsplatsen Vikingavallen sen.
Mycket folk hade tagit sig till Täby den här lördagen och den nybyggda huvudläktaren, som såg ut som en ställningskonstruktion likt den som Uppsala satte upp bakom målen på bandyfinalen förr om åren, var välfylld.

100:- i entré och vi tog plats i solen bakom ena målet. Gais hade säkert 100-150 fans med sig vilket gjorde att det fanns en och annan polis i området.
Matchen var ingen höjdare. 0-0 i paus men det var Frej som var hetast första 45. Sedan var känslan att göteborgarna arbetade sig in i matchen i andra, men så skickade den förre Degerfors- och Hammarby-spelare Lallet in segermålet för Frej och hemmapubliken var nöjda.
Gais kunde inte hota mycket på slutet och matchen slutade 1-0.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.