100126 – Dagenham and Redbridge v Notts County 0-3

Arena: Victoria Road
Match: League Two
Publik:
1 916
Målen: 0-1 (44) Davies, 0-2 (47) Hughes, 0-3 (85) Ogogo, självmål.

Gammalt, slitet och sunkigt.
Vad mer kan man begära på den här nivån?
Tur då att matchen och den förre kåkfararen Lee Hughes höll högsta klass.

Dagenham ligger i Londons östra delar och man tar sig ganska enkelt hit med kortare tunnelbanetur från de centrala delarna.
Från tunnebanestationen Dagenham East är det bara en kort promenad till arenan Victoria Road som ligger så där skönt insprängt och sunkigt mitt i ett kvarter.
Precis som det ska vara.

Dock är det skrämmande att det ska kosta 20 pund att se en match i ligans lägsta division, men vi betalade glatt och knödde in oss.
Det var ganska välbesökt den här kvällen då Sven-Göran Erikssons Notts County var på besök.
Vi pallade inte att ta oss upp på läktaren så vi satte oss på några konstiga stolar framför läktaren, precis nere vid sidlinjen. Och det skulle vi inte ångra.

Victoria Road har en hygglig huvudläktare, men den stora läktaren finns på ena kortsidan där bortafansen får stå. Den andra långsidan är ståplats och på den sista kortsidan finns ingen läktare, men väl en klubbshop.
Det är liksom en helt annan värld mot storklubbarna. Lite som att jämföra ICA Maxi med en kiosk.

Det roligaste under matchen var att hemmapubliken konstant hånade Lee Hughes som suttit inne för att ha kört ihjäl en person 2004 och sedan lämnat platsen.
Hughes var dock kung på planen och gjorde två av gästernas mål och när han blev utbytt en stund före slutet drog han på sig överdragskläderna och knallade ner på innerplanen precis där vi satt för att stretcha.
Han och publiken inledde då en magiskt skön banter och vi satt på första parkett.
Bara att tacka och ta emot.
Detta i kombination med att matchen var helt okej gjorde att helhetsintrycket av vistelsen på Victoria Road höjdes. Arenan i sig var dock inte av några högre klass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *