091215 – Bolton Wanderers v West Ham 3-1

 

Arena: Macron Stadium
Match: Premier League
Publik:
17 849
Målen: 1-0 (66) Lee, 1-1 (69) Diamanti, 2-1 (77) Klasnic, 3-1 (88) Cahill.

Om du mot all förmodan kommer att besöka Reebok Stadium så ska du veta att den ligger långt utanför city i Bolton. Vi åkte tåg från Manchester, som tar cirka 20 minuter och kostar ynka tre pund tur och retur. Sen kostade taxin 15 pund ut till arenan och tog säkert 20 minuter, och då var vi på motorvägen och körde.

Arenan, som stod klar 1997, ligger som många andra nya skapelser utanför bebyggelsen. Arenan är snyggt, inget annat ska sägas, men området är så ocharmigt att det knappt finns ord för det. Efter att vi hämtat ut våra förbestäldda biljetter gick vi runt ett varv och kollade.

Vi bänkade oss längst ut på ena långsidan, på motsatt sida av West Ham-fansen, som åkt upp med drygt 1500 supportrar från London.
Det var svinkallt och vi undrade återigen vad vi gjorde där.

Freddan hade köpt nån öldeal före matchen och fick en biljett till pausvilan där det skulle gå att bara hämta ut två nya – trodde vi. Men när de 45 mållösa första minuterna var avklarade visade det som att vi bara skulle få en bira när vi hade köpt två före. Irritation! Men vi gjorde en attack mot kiosken och löste problemet. Med oss fick vi varsin ostburgare av bättre klass. När vi satt i oss den var vi så nöjda att vi gick och tog in en runda till. Så ni som vill uppleva bra cheeseburgare – åk till Bolton!

Arenan påminner lite om Emirates, fast den är mycket mindre. Man går in med elektroniska biljetter och läktarsammansättningen ser ut som vår borg. Men här är det stendött. Boltons fans hade prytt hela kortsidan med flaggor, men de sjöng knappt någonting alls.
Inte var Hammersfansen nåt bättre den här kvällen. De gjorde en dålig match och fick stryk med 3-1 och lämnade tysta.

Efter matchen kunde vi dock använda den klart mycket mer närliggande tågstationen Horwich Parkway, som finns på gångavstånd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *