090502 – Portsmouth v Arsenal 0-3

Arena: Fratton Park
Match: Premier League
Publik:
20 418
Målen: 0-1 (13) Bendtner, 0-2 (40) Vela, 0-3 (56) Bendtner.

Ett besök har det blivit på Portsmouth klassiska hemmaarena Fratton Park. Tyvärr är det väl bara klassisk som arenen är för i ärlighetens namn är den helt rutten.

Den ligger hyggligt centralt sydkuststaden, men något direkt av värde runt om finns inte. Efter taxiresan från Gunwharf Quays, där massor med pubar och restauranger finns, gjorde vi misstaget att gå rakt in på Fratton Park för en sista pre-match-pint. Och jag tror inte att Pompey skulle ha något emot att sälja öl till bortafansen – men problemet är att det inte finns något utrymme alls bakom den kortsidan vi stod på.

Vi gick ett varv runt arenan innan vi gick in och det är slitet och gammalt. Visst har det gjorts ett och annat tappert försök att rusta upp, men det är svårt när det inte finns några ytor runt om läktarna. Sydkustklubben har under flera år jobbat för att få bygga en ny arena nere i hamnen, men med tanke på rådande finanskris så har de planerna lagts på is. Istället funderar man på att ”vrida” Fratton Park och på så sätt kunna öka kapaciteten en del.

Pompey är ju känt för ett ställe där fansen sjunger högt och mycket. Men när vi var på plats var det stendött. Arsenal spelade ut och vann med 3-0 och det var vi som stod för sången. ”Where´s your famous atmosphere” ekade flera gånger. Och på läktaren var det trångt. Som tur var stod vi hela matchen och då blev det bättre utrymme – och stämningen. De faciliteter som fanns på bakom läktaren var mer eller mindre obefintliga. När man gick uppför trappan till läktaren fanns en toalett och en liten kiosk som sålda diverse onyttigheter. Men att ta sig dit i paus var inte att tänka på då vi satt på den andra sidan av läktaren.

Dessutom kändes det som att båda långsidorna också var riktigt slitna. De som satt längst ner på den läktaren till vänster om oss satt fan under planytan och när spelarna kom farande såg det ibland ut som att de skulle sätta dobbarna i bröstet på pers om de gled för långt. Den andra kortsidan kändes dock uppfräschad. Som helhet är Fratton Park bara gammal och trött och för att hänga med i toppfotbollen måste Portsmouth flytta till en ny modern arena. Men gillar man slitna arenor och närhet till spelet och planen är det bara att boka upp en resa till sydkusten och njuta.

Som stad betraktat är Portsmouth mycket bra. Jag gillade det från första början och utelivet både i city och nere i nybyggda Gunwharf Quys håller hög kvalitet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *