081101 – Stoke v Arsenal 2-1

Arena: Britannia Stadium
Match: Premier League
Publik:
26 704
Målen:
1-0 (11) Fuller, 2-0 (71) Olofinjana, 2-1 (90) Clichy.

Vi fick se Gael Clichys första Arsenalmål.
Men också en förbannad förlust mot Stoke.
Illa.

Jag och Southend-Urban gjorde resan norröver. Bra med Gooners på tåget, men det var så fullt så vi intog ståplats mellan två av vagnarna. Där mötte vi det thailändska idrottsministeriet och höjdarna i thailändska bordtennisförbundet. Vi kunde skryta med J-O Waldner och Jörgen Persson. Det höll ganska bra i det här sällskapet.
I vagnen bredvid stod Arsenals tyngre grabbar. Vi tog rygg på dem när vi gått ut från stationen, men de kom inte längre än in i taxibilarna innan the old bill var framme.
Jag och Urban fick därför ta en promenad in till city, som var en bit bort, och en gigantisk Wetherspoon-pub där vi laddade.

Britannia Stadium ligger en bra bit från innerstan så det fick bli taxi ut. Arenan ligger vid motorvägen bredvid ett köpcentrum, så runtomkring finns inte ett smack att se. Vi tog ett varv runt för att ta lite bilder innan vi gick in. Där testade jag en av de godaste ciderna jag någonsin druckit. Stämningen var god under läktaren bland de drygt 3 000 Arsenalfansen.

Arenan, som är byggd 1997, är faktiskt inte mycket att hänga i granen. Den ser ut som vilken tråkig stadion som helst – men det är bra tryck här.
Stokes fans är högljudda och den klassiska Delilah-sången är grym.
Tyvärr är besöket inget som jag med glädje kommer ihåg. Arsenal gjorde en riktigt dålig match. van Persie blev utvisad och Delaps inkast gav Stoke två mål. Gael Clichy reducerade på slutet, men Arsenal föll med 1-2.

Ett plus dock var att Stoke fixade fram bussar till bortafansen efter matchen som körde oss i princip rakt in i tåget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *