081025 – Coventry City v Derby County 1-1

Arena: Ricoh Arena
Match: Championship
Publik:
18 430
Målen:
0-1 (41) Hulse, 1-1 (69) Morrison.

Coventry City lämnade sitt gamla hem, Highfield Road, 2005 och flyttade till en ny arena. Och precis som många andra klubbar tappar man direkt charmen när man bygger nytt på en stor parkering granne med den lokala ICA Maxi-butiken.

Myself, Axel och Luks struntade i allt detta och satte oss ändå på tåget från London för att bevittna Citys hemmamöte med Derby County i Championship. Och eftersom de flesta av de engelska taxibilarna tillverkas just i Coventry ville vi så klart hedra staden med att åka just taxi ut till arenan – som ni säkert förstår om ni läst det första stycket inte ligger speciellt centralt eller charmigt.
Efter visst strul lyckades vi fixa biljetter och klev vi in på Ricoh Arena. Där kände vi, som så många gånger förut, för en kall öl.
Men framme i kiosken hade de rationaliserat bort pengar i alla former och det enda accepterade betalningssättet var klubbens egna ”kontokort”.
Därför fick vi gå till en annan kiosk, lösa ut ett kort som vi laddade med pengar. Sen öl.
För oss som förmodligen aldrig kommer tillbaka till Ricoh Arena är tillvägagångssättet mycket opraktiskt.

Arenan är som många andra engelska nybyggen. Det roliga är att ena långsidan sitter ihop med supermarketen ASDA och det ser lite halvlustigt ut,
I övrigt inget att klaga på bortsett från att innandömena kändes smårisiga för bara ha ett par år på nacken.

Matchen slutade 1-1 och var väl ingen tillställning som kommer att gå till historien. Ändå bra tryck på Derbys fans, de var ganska många, på ena kortsidan.
Efter matchen var det bara för Luks att gå till kortkiosken igen för att lämna igen kortet och få pengarna tillbaka.
Smidigt … not!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *