080202 – Manchester City v Arsenal 1-3

Arena: Etihad Stadium
Match: Premier League
Publik: 46 246
Målen: 0-1 (9) Adebayor, 0-2 (26) Eduardo, 1-2 (28) Fernandes, 1-2 (88) Adebayor

Match nummer två på Arsenal Swedens medlemsresa 2008 var Manchester City-Arsenal. Vi åkte tåg upp tidigt denna lördagsmorgon eftersom kick off var 12.45 engelsk tid. Uppe i norr så tog vi oss omgående till arenan med hjälp av buss och laddade inne på Eastlands som arenan också kallas för.

Arenan sattes upp för Commonwealth Games 2002, men City började lira här först 2003 – och om det varit bra tryck på Maine Road där de ljusblå lirade innan så var det stendött här.Vi hade drygt 3500 fans uppdelade på upper och lower och vi sjöng skiten ur drygt 43 000 City-fans. Det var aldrig något snack.

Arenan är fräsch och påminner en del om Ashburton Grove. Man tar sig in med elektroniska biljetter och sen är det bara att ta för sig. Kioskerna bjöd på de mesta av det bästa och jag testade en klassisk paj och en pint – till resonabelt pris.

Vi hade biljett nästan högst upp på lower tier och man såg riktigt bra. Vet inte hur stolarna var eftersom vi stod upp hela matchen.Även bra utrymme under läktarna vilket gamla arenor inte har och det gick fort när man skulle på muggen.

Efter matchen gick vi ner och firade segern på tågstationen Piccadilly och åkte sedan ”hem” till London för att runda av en helt suverän dag.Plus också till folket i Manchester som var trevlig – dock hade jag i vanlig ordning utanför London stora problem med vad de sa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *