061203 – Bristol City v Gillingham 4-3

Arena: Ashton Gate
Match: FA-cupen andra omgången
Publik: 5 663
Målen: 1-0 (21) Phil Jevons, 2-0 (44) Phil Jevons, 3-0 (45) Phil Jevons, 3-1 (49) Gary Mulligan, 4-1 (64) Enoch Showunmi, 4-2 (66) Michael Flynn, 4-3 (90) Michael Flynn

En söndag i december 2006 tog jag och Teo tåget från London Paddington till Bristol för att se FA Cup-mötet mellan Bristol City och Gillingham.

Citys arena Ashton Gate är beläget en bra bit från stationen Bristol Temple Meads och för att inte gå vilse tog vi en taxi ner. Resan landade på sju pund.
Ashton Gate ligger inte alls kul till. Granne med arenan är ett mindre köpcentrum, några bilaffärer och KFC. Där fick det bli lunch.
Arenan ser utifrån ut som ett plåtskjul, men rymmer faktiskt nästan 25 000 åskådare. Vi köpte biljetter på ena långsidan och satt perfekt vid mittlinjen ett gäng rader upp. Problemet med denna långsida är alla pelare som skymmer sikten.

De få Cityfansen som sjöng den här lördagen stod på Atyeo Stand och den kortsidan är nog arenans fräschaste läktare. Gillinghamfansen, uppskattningsvis 500,  fick den andra kortsidan (Wedlock Stand).

Totalintrycket av Ashton Gate är ändå ganska negativt. Utrymmena under den läkataren vi satte på (Williams Stand) var i princip obefintliga. Man kunde iof gå ut på parkeringen och handla. Det blåste storm och var svinkallt när vi gästade så vi siktade på varm chocklad i paus, men det hade de inte. Ingen ölservering syntes heller till.

Sedan kan man bara konstatera att FA Cupen håller på att tappa fästet den med i England. Inte ens de mindre klubbarnas fans tycks bry sig längre. De har väl insett att 17 pund för skräpfotboll är för mycket. Publiksiffran denna eftermiddag nådde knappt 6 000 – vilket är riktigt dåligt med tanke på att City normalt lockar över 10 000 varje hemmamatch i ligan.

Stämningen var också under all kritik. Trots att speakern hela tiden manade på publiken att sjunga var det stendött hela matchen – och då gjorde ändå hemmalaget fyra baljor och vann med 4-3. Gillinghams fans sjöng dock under hela matchen.

Efter matchen tog vi en promenad tillbaka till stationen. Det tog lite över 40 minuter, men då fick man ju se lite av Bristol å andra sidan.
Vet i och för sig inte om det var så mycket att se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *