990605 – England v Sverige 0-0

Arena: Wembley
Match: EM-kval
Publik:
75 824
Målen: -.

Det här var dagen då Fredrik Ljungberg introducerade sig på allvar för den engelska fotbollspubliken.
Det här var också dagen när Paul Scholes satte dobbarna i låret på Håkan Mild.
Och jag själv gjorde mitt andra besök på Wembley.

Denna gång skulle vi över för att se England-Sverige, den 5 juni, på Wembley. Vi som åkte var jag, Andersson, Dennis och Tommy även Reine och Bergström var på plats i London. Vi tog flyget från Arlanda till London Gatwick, därefter tog vi snigelexpressen in till stan. Hotellet hette denna gången  Oxford Hotel och låg vid Earls Court, ett helt ok hotell med dusch och toa på rummet. På Fredagen gick vi runt på stan och gjorde de sedvanliga inköpen. På kvällen var vi tillsammans med många andra svenskar på pubarna runt Bayswater, vältankade drog vi hemåt vid ettsnåret.

Lördag
Då var det dags för den stora dagen då Sverige skulle slå England och bli klara för EM. Vi laddade på en liten pub i Kilburn, strax intill Wembley, innan matchen. Väl inne på Wembley köpte vi det enorma matchprogrammet för £6. Vi hade bra platser mitt i Sverige-klacken, de kostade förövrigt 450 kr. Sverige dominerade matchen som tyvärr slutade mållös. Stämningen var återigen grym och de 7 500 tillresta svenskarna sjöng på riktigt bra. Efter matchen åkte vi tillbaka till Kilburn där vi åt gott på en kinesisk restaurang och drack gott på en lokal pub. Därefter beslutade vi oss för att åka till Camden Palace för att gå på disco men vi kom inte in p g a av att vissa hade gympadojjor på sig. Då tog vi en svarttaxi hem och slaggade.

Söndag
Folk var sega men jag och Andersson beslutade oss för att åka till ett stort köpcentrum i de norra förorterna som hette Brent Cross. Väl där spenderades våra sista pund på lite kläder och dylikt. Sedan var det bara hemresan kvar. Så vi drog till Heathrow där SAS-planet smidigt tog oss till Arlanda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *