221001 – Laxå IF v Mosjö SK 2-2

Arena: Ramundervallen
Match: Division 7 södra Örebro
Publik: 136
Målen: 0-1 (38) Mathias Österberg, 1-1 (39) Robin Bichis, 2-1 (45+3) Robin Bichis, 2-2 (84) Johannes Österberg
Matchens lirare: Filip Rinne, LIF

Ettårskalas i Örebro, derby mot Spurs och groundhopping i Laxå.
Det var en hektisk lördag det här.

Ingen rast, ingen ro efter ett par dagar hos farsan i Sutterhöjden. Det var bara att ställa klockan för det var kick off redan 11.00 mellan Laxå IF och Mosjö SK i södra Örebrosjuan på fina Ramundervallen i Laxå.
Och det vill man ju sannerligen inte missa innan Britta skulle firas.
Strålande sol och riktigt fint höstväder när jag körde via Kristinehamn, Björneborg, Degen och ner till Laxå.
Jag var några minuter sen in och matchen var i full gång när jag parkerade precis vid sidan.

Hemmalaget hade redan säkrat seriesegern, men Mosjö behövde vinna för bli tvåa och hålla Öre Bois bakom sig. Laxå var det bättre laget och ledde med 2-1 i paus efter tre sena mål i den första halvleken.
Jag tog en sväng in i det magiska klubbhuset bredvid den finfina läktaren i paus för att köpa en korv och kolla på vimplarna. En stack ut. Den som klubben fått av Manchester United som var här och spelade 1988.

Ramundervallen har det mesta som en idrottsplats ska ha och kan varmt rekommenderas. En snygg entré med namnet ovanför. En träläktare i klubbens färger och ett klubbhus. Dessutom riktigt gräs och en ordentlig förening i grunden.
Efter paus jagade gästerna en kvittering och den kom också med sex minuter kvar att spela.
Hemmafansen firade sedan seriesegern med bengaler och sång.