220924 – Vendelsö IK v Norsborg FC 10-4

Arena: Haningevallen
Match: Division 4 södra Stockholm
Publik: 110
Målen: 1-0 (13) Marcus Wänfelt Lupinski, 2-0 (21) Atish Ballchand (straff), 3-0 (33) Självmål, 4-0 (38) Ibrahim Manka, 4-1 (41) Vladimir Vuksic, 5-1 (49) Jesper Sommensjö, 6-1 (51) Atish Ballchand (straff), 7-1 (60) Alexander Phoomart, 8-1 (66) Marcus Wänfelt Lupinski, 8-2 (70) Antoine Yacoub (straff), 9-2 (77) Jesper Sommensjö, 9-3 (83) Vladimir Vuksic, 10-3 (86) Wickleys Latio, 10-4 (87) Antoine Yacoub
Matchens lirare: Kevin Dennerby, VIK

Det blev så jävla mycket mål att vi var oense om hur matchen slutade.
Även när förbundet hade sagt sitt.

Det var kanonväder och när Uffe checkade in i Älta var det värt att dra iväg ett sms för att kolla om han skulle till Haningevallen i Vendelsömalm sen.
Det skulle han.
Och jag också.

Jag har länge varit trött på att åka och kolla konstgräsplaner med stängsel i Stockholm, men nu fick det bli ett undantag. Hemmalaget kunde vid seger greja serieseger, det var varmt och skönt och det fanns lite förhoppningar om att det skulle vara lite mer än det vanliga storstadsskiten.
Det skulle delvis vara sant skulle det visa sig när jag kom fram till anläggningen som ligger djupt ner i de södra förorterna.
Här fanns i alla lite extragrejer, även om det så klart var konstgräs.

VIK hade ett klubbhus och omklädningsrum på kortsidan. Tyvärr var utbudet av bänkar på långsidan bristfälligt. Och några räcken fanns det inte heller att hänga på.
Illa.
Hemmalaget var helt överlägset och öste in mål.
Både före och efter vilan.

Vi, läs jag, pallade inte stå mer än 45 minuter så efter ett kioskbesök i paus, så satte vi oss på trappan framför omklädningsrummen i andra.
Där var vi mest fundersamma på vad det stod i matchen.
Klart var i alla fall att hemmalaget vann helt överlägset och kunde fira avancemanget till division 3 med konfetti och hög musik inne på planen efteråt.
Vi menade att det blev 9-4.
Men alla andra hävdade 10-4 så vi kör väl på det.