220827 – Delsbo IF v Edsbyns IF 0-2

Arena: Delsbo IP
Match: Division 4 Hälsingland
Publik: 100
Målen: 0-1 (6) Beni Kirsi Rukangika, 0-2 (48) Tobias Markusson
Matchens lirare:  Kasper Jonsson, EIF

Det började i Delsbo.
Sen körde vi Hälsingland runt.
Häng med,

Snackade med Uffe i veckan och undrade lite vad han hade för planer på matcher i helgen. Han var öppen för förslag och jag lade fram en liten resa nånstans för att se fler matcher.
Efter lite spaningar siktade vi in oss på Hälsingland.
Det bestämdes matcher, lades upp en rutt – och bokades hotell. Och strax efter 08.00 var vi på rull,

Jag hade akut fått fel på bakluckan, vad är det för jag fel by the way, men planen var att Wolf skulle köra så jag parkerade i hans garaget och sen drog vi norröver.
Det gick undan.
I alla fall till Uppsala där det va kö på E4 innan nio en lördagmorgon för att 100 000 pers skulle av och på nån jäkla flygfest.
Ur led är tiden.
Vi garvade och tog vänsterfilen. Regn. Dragon Gate, Gävle. Söderhamn. Powernap. Hudiksvall.  Där blev det ett kortare stopp för inköp av diverse sladdar och tankning.

Men nu hade vi kommit till Hälsingland – ett underskattat landskap. Resans första mål var Delsbo. Jag och farsan hade stannat här på vår Norrlandsturné så jag visste att Delsbo IP var en pärla.
Det är en idrottsplats klart värd fem getingar. Hade de haft en liten pampigare entré hade det var fullständig världsklass.
50 pickadoller i entré, men då ingick matchprogram.
Bara det en sällsynt lyx 2022.
Sponsrade med tre resultatlotter också. Det är ett jävla otyg för det är ju smått omöjligt att vinna när man får resultat som det typ aldrig blir i fotbollsmatcher.

Innan toppmötet i fyran mellan Delsbo IF och Edsbyns IF skulle kicka igång tog vi oss en korv och en kaffe i kiosken så att vi var redo för 90 minuters skönfotboll.
Lokal chark dessutom.
Ytterligare plus i kanten.
Vi nobbade den ståtliga träläktaren i första för att få lite bensträck efter resan och fick se en bra fotbollsmatch med högt tempo, bra kamp och en hel del chanser.
DIF var inte på långa vägar ofarligt, men gästerna var lite bättre. Och det kanske man ska vara när man leder serien.

Efter 45 minuters lirande bytt vi ståplats mot sittplats. Från de rätt så sköna träbänkarna fick vi se Edsbyn tidigt göra 0-2. Det fanns absolut lägen nog för att det skulle kunna göras fler mål – åt båda håll. Men när inte gästernas keeper räddade brände Delsbospelarna de lägena som skapades.
Därför blev det, rätt så rättvist, 0-2.
Och Edsbyn kunde befästa sin serieledning.

Vi tackade nöjda för oss.
Och drog vidare i Hälsingeskogarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.