220811 – Smedjebackens FK v Amsbergs SK 1-1

Arena: Herosvallen
Match: Division 5 Dalarna
Publik: 30
Målen: 1-0 (56) Erik Bengtsson, 1-1 (75) Anton Grundin
Matchens lirare: Elias Jacobsen, Smedjebackens FK

Dalafotboll.
Stekande värme.
Och Uffe Jansson.

Det var alldeles för varmt att vara kvar i Stockholm så jag bestämde mig för att ta en tur till stugan för att få lite frisk luft, natur och bad.
Självklart med en match på vägen upp.
Jag hade svettats som en gris när jag tryckte tröjor i lokalen så jag blev lite sen från Stockholm. Räknade dock med att kunna köra ikapp en del på E18 och sen mellan Västerås och Fagersta.
Men några minuter sen var jag när jag svängde in på Herosvallen i Smedjebacken.

Efter ett par timmar i en sval och skön bil slog värmen som en chock när jag öppnade dörren. Solen gassade och det var rena rama högsommarvärmen.
20 spänn skulle hemmalaget ha i entré för att se den här division 5-matchen.
På väg ut köpte jag med mig ett par drickor och en gobit. När jag hade plåtat klart och ställt mig på bortre lång kändes det som jag såg ett bekant ansikte i ögonvrån.
Och mycket riktigt var det sant.
Där stod han.
Uffe Jansson.

Han skulle också till Dalarna och tyckte att Smedjebacken var ett strålande alternativ. Det är inget fel på Herosvallen. Den ligger fint vid sjön Barken, men mycket mer är det inte. Det är en läktare på ena sidan. En kiosk var öppen inne i hockeyhallen och där fick sig Uffe en laddning i paus.
Matchen var undermålig.
Men det blev lite spännande efter att båda lagen nätat.
Det ska sägas att hemmalaget fick en spelare utvisad tidigt i matchen när domaren tröttnade på honom. De var ändå det bättre laget och borde ha vunnit.
Men det blev 1-1.

Vi samkörde till Borlänge via Ulfshyttan där visade Uffe fotbollsplanen. Jag handlade på Coop och kom sen till ett becksvart Gagnef helt utan folk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.