220806 – KB Karlskoga v Säffle FF 2 6-0

Arena: Nobelstadion
Match: Division 4 Värmland
Publik:
Målen: 1-0 (5) Marcus Nilsson, 2-0 (18) Berk Turgay, 3-0 (24) Marcus Hedlund, 4-0 (80) Mubarak Abdu Osman Kokby, 5-0 (84) Fredrik Ahlman Berger, 6-0 (90+3) Marcus Nilsson
Matchens lirare: Max Lövenhamn, Säffle FF

Äntligen.
ÄNTLIGEN.
Jag har sett fotboll i Karlskoga.

Så många gånger jag har åkt förbi här, men aldrig sett någon match. Så många gånger jag varit irriterad över just detta. Men nu är jag fri som en fågel.
För nu är Nobelstadion i Karlskoga avprickad och klar.
Tackaarrr.

Jag och farsan körde den korta biten från Degerfors men hade lite problem med vilken sida av den väldiga stadion vi skulle ställa bilen. Det blev nog fel – fast rätt. För de hade ingångar på båda sidor även fast vi fick smita igenom ett staket då de renoverar friskt. Det sjuka var att när jag hade degat in oss nog kom på att jag tror att jag varit här på 90-talet och sett VSK.
Allt kändes så bekant plötsligt.
Men, men. Nu var vi i alla fall här och kunde fira med en ny korv i kiosken som praktiskt låg direkt innan för entrén.

Vi var några minuter sena in och hemmalaget KB ledde redan nu mot jumbon från Säffle. Jag knallade runt och tog lite bilder från stålplatsläktaren som är byggd i slänten runt arenan som tar in nästan 6 000 personer.
Farsan som normalt hatar att vara i solen ville inte sitta med mig för där var det skugga.
Det är tydligen nya tider.

I andra halvlek av matchen som inte var speciellt bra satte vi oss på den stora sittplatsläktaren. KB ledde med 3-0 när deras keeper onödigt nog med handen utanför boxen och blev utvisad. En annan av hemmaspelarna visade tydligt sitt missnöjd och skrek ”van fan höller du på mä” så det ekade över hela Karlskoga.
Nu spelade utvisningen ingen roll. Inte heller att KB fick kasta in en utespelare i kassen. Säffles andralag hade inte ett skott på mål i andra efter det röda kortet och på slutet smällde hemmalaget in tre baljor till och vann med 6-0.
Det kunde ha blivit det dubbla om inte Max Lövenhamn i SFF-kassen varit så bra.

Det var Nobelstadion det. En old school-arena som påminner om hur det ser ut på många tyska anläggningar. Vi packade ihop, åkte till Krillehamn och handlade och kollade till båten innan det blev grillfest med öl med dansken i Sutterhöjden.
En bra avslutning på en fin dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.