220801 – IFK Sunne v IF Nyedshov 8-0

Arena: Kolsnäs IP
Match: Division 4 Värmland
Publik: 93
Målen: 1-0 (30) Joel Alenmalm, 2-0 (34) Omar Soukkar, 3-0 (40) Oskar Jonasson, 4-0 (47) Oskar Jonasson, 5-0 (62) Emil Sundeskog, 6-0 (68) Omar Soukkar, 7-0 (83) Arvid Lindahl Johansson, 8-0 (89) Emil Sundeskog
Matchens lirare: Oskar Jonasson, IFK Sunne

300 arenor i Sverige.
Det var vad som firades i Sunne den här måndagskvällen.

Efter det oerhört sega juli där den svenska fotbollen i stora stycken tar semester så börjar det så smått puttra igång igen. Jag och farsan hade siktet inställt på Sunne den här regniga dagen.
Men det var strul på förhand för IFK Sunne har bytt hemmaplan.
Och det var rörigt med Kolsvik, Kolsnäs och Nya Kolsvik.

Under sommaren var NHL iväg och såg den sista matchen på Kolsvik, som Sunnes gamla plan heter. Den ligger närmare stan och har varit med sedan 1936 enligt skylten.
Han rapporterade att där skulle byggas bostäder.
Så Sunne skulle framöver spelas på Kolsnäs, som ligger borta vid vattenlandet och campingen.
Problemet var bara att hemmaklubben meddelade på Svensk Fotboll att drabbningen mot Nyedshov skulle liras på Nya Kolsvik.
Vad nu detta är …

På väg till Sunne finns inte mycket matnyttigt att rapportera om. Återvinningsstationen i Molkom var stängd. Och det är krokig väg. Planen var inte bara att gå på fotboll utan det skulle handlas och gå på Bolaget också.
Det sistnämnda hade vi tur som hann för jag hade missat att de stänger klockan 18 och när vi skulle betala var vi typ sist ut.
Det var, av förklarliga skäl, inte mycket aktivitet nere vid Kolsvik – som var en fin liten anläggning med klubbhus och entré.
Inte alls lika charmigt borta vid Kolsnäs där hundratals norrmän mosat in sig i bobilar och vagnar i en otroligt motbjudande miljö.

Den ”nya” planen är inte alls ny, men kallas ny. Dock renoverat och med en inbjudande gräsmatta. I övrigt inte mycket att rapportera om bortsett från ett par läktare, några mindre hus och en kiosk där de serverade både burgare och korv.
Matchen i division 4 var väl ganska jämn inledningsvis, men så efter en halvtimme så gjorde Sunne 1-0 och sen spårade det ur. Det var 3-0 i paus och efter att vi satt i oss en eminent korv mosade hemmalaget in fem baljor till i andra och vann ytterst rättvist med 8-0.

Sista kvarten när solen sänkte sig bakom Selmas spa uppe i backen blev det nästan dimma planen då temperaturskillnaden blev så stor. Det gav oss dock väldigt häftiga vyer på hemvägen. Vi fick stanna ett par gånger för att ta kort – så fint var det när vi åkte den bortspolade vägen till Munkfors, vidare till Sunnemo och hem.
Där väntade räkmacka och kall öl.
Mums!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.