220710 – SSV Einhait Perleberg v FC Lokomotive Leipzig 1-6

Arena: Friedrich-Ludwig-Jahn-Sportpark
Match: Träningsmatch
Publik:
Målen:
Matchens lirare: 

Från Dresden till Lübeck – via Berlin och Perleberg.
Det var den här söndan det.

Efter en fredag i Dresden var det bara att hoppa upp på hästen och dra iväg den här morgonen. Klockan stod på 09.00 och en timme senare var vi på rull.
Målet var först att tanka, sen köra upp till Berlins nya flygplats och släppa av Pierre för att sedan susa vidare norrut.
Allt klarades av utan några större anmärkningar och de knappa 20 milen var inte mycket att orda om.

Det var segt genom den tyska huvudstaden och sen en stund senare med dubbla vägarbeten på kort tid. Men sen skulle vi plötsligt svänga av och nu var det inte så långt kvar till den bortglömda metropolen Perleberg, en ort med 12 000 innevånare som ligger i Brandenburg, typ mellan Hamburg och Berlin, hårdvinklat.

Resan upp hade tagit något längre tid än förväntat så matchen på Friedrich-Ludwig-Jahn-Sportpark var redan igång när vi betalade in oss för fem Euro.
Eftersom vi bara druckit en halvliter vatten och jag käkat en Mars-bar satt den vita korven med rostat bröd och senap och ketchup som handen i handsken när vi kom in.
Gästerna från Leipzig, som Arsenal mött en gång i tiden, var ett par nummer större och när vi gick in kom 0-2 och när vi mumsade korv 0-3.
Efter paus, det stod 1-5, så var det bara ett lag på planen och det blev tills slut 1-6 -vilket kunde ha varit 1-16 om man kollar till spelövertaget.

Anläggningen i Perleberg är inte så mycket att orda om. Snygg skylt, klubbhus och en liten läktare på ena långsidan. Välvårdat och ganska mycket folk på plats.
Vi tackade för oss efter 90 minuter och satte oss i bilen för att åka till Ratzburg, knappa två mil utanför Lübeck där vi hade spanat in ett vettigt hotell för övernattning.
Men det var uselt med parkeringar och när jag i den vattensköna staden skulle köra in till sidan och kolla lite grejer på telefonen kom två pantertanter och viftade med ett boendeparkeringskort.
Vi tackade för oss och drog …

Istället körde vi övernattning i Lübecks utkanter. Det såg inte mycket ut för världen när vi kom till Gutenberger, men vi slog till och bokade in oss på parkeringen.
Rummet visade sig sen var kanon.
Och inte långt från hotellet hittade vi en restaurang, Heimathafen, som vid vattnet var kanon. Nordtysk mat och pilsner rasslade in och bara njöt.
Ett perfekt sätt att avsluta en lång resdag med ännu en arena på kontot.
Servus!

Måndagen blev en enda stor rese- och handlingsdag. Frullen på Gutenberger får väl inte värst många getingar men efter tio var vi ändå redo för den stora färden hem.
Vi började på Citti, eller på Bauhaus för att vara exakt. Där inhandlades äntligen en kylbox med ström så att korvförrådet för hösten kunde säkras upp.
Sen lämnade vi Lübeck och åkte upp till den vedervärdiga Pråmen i Puttgarden.
Hade listor med grejer som skulle handlas från lite olika ställen. Köpte i vanlig ordning inte värst mycket bland alla småländska äldre par som skulle vinterbunkra.
Sen blev det i tur och ordning:
Båt. Fisk. Danmark. Bron. Trasigt släp på E6:an. Helsingborg. E4:an. Vägbygge. Oerhörd pissnödighet. Brahehus. Mat i Motala. Mörker. Askersund. Örebro och sista biten till Västerås.
00.30 stämplade jag in på Lustigkulla och sade hej då till Rodny som körde vidare till Uppsala.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.