220709 – Dynamo Dresden v Borussia Dortmund 0-2

Arena: Rudolf-Harbig-Stadion
Match: Träningsmatch
Publik: 23 816
Målen: 0-1 (13) Mats Hummels, 0-2 (41) Antonios Papadopoulos
Matchens lirare: Mats Hummels, Borussia Dortmund

Ingen rast. Ingen ro.
Ost, Ost, Ost-Deutschland på menyn.

När vi hade sopat i oss den kanske bästa frullen på resan på NH i Nürnberg tackade vi för oss och körde ut till stans förorter och hämtade upp Pierre som slaggat på nån soffa där.
Målet för dagen var Dresden – 33 mil borta.
Med nyfyllda däck och naturskön motorvägen gick det som smort.
Och vi kunde styra in i den östtyska pärlan (?) i god tid före kick off.

Vi hade bokat in oss på Doriten och där skulle Pierre försöka lösa en extrasäng, vilket visade sig vara lättare sagt än gjort. Efter både telefonsamtal och mejlning i bilen trodde de, helt oförklarligt, att han var ett barn när vi kom fram. Praktikanten i repan va tvungen att ringa sin chef för att få de godkänt att han skulle bo i vårt rum.
Men allt löstes till slut medan jag knåpade i allehanda personuppgifter flera gånger på nån lapp. Kan inte förstå att hotellen bara kan ta min gatuadress från Hotels.com när jag checkar in. Och vad ska de med den till, egentligen?

Anyway. Incheckade och klara gick vi den korta biten ner till Rudolf-Harbig-Stadion, en arena som är byggt mellan 1922 och 1923 och renoverad så sent som 2009.
Området runtomkring och insläppen kändes som att de var från 1800-talet.
Ingen info någonstans och på den stora skylten vid entrén gick knappt att se vilka biljetter som skulle in här. Det slutade inte bättre än att när vi hade stått i kö i säkert 30 minuter och kommit fram så kom vi inte in.
Fel entré.
Och den servicemindede östtysken vägrade att låta oss bara gå in och förbi kortsidan för att komma rätt.
Nix. Det var bara att gå igenom kön åt fel håll, knalla runt hela arenan och in på rätt ställe.
Här var det noll kö.
Och vi kunde köpa med oss en fyra öl upp på läktaren.

Fuckin´ell. Bra med folk och hygglig stämning när hemmalaget Dynamo Dresden tog emot storlaget Borussia Dortmund. Vi hade hyggliga platser en bit upp i kurvan och när solen tittade fram var det faktiskt riktigt skönt.
Arenan, ska sägas, var fin invändigt och perfekt för en klubb av Dresdens storlek.
De spelade rätt hygglig boll också, men saknade helt udd.
Det gjorde inte Dortmund som gjorde ettan via Mats Hummels och tvåan kort före vilan.

Då kilade vi ner och köpte en ny svalkande fyra så vi klarade andra halvlek. Den var okej, men sämre i kvalitet och framför allt innehöll den inga mål.
Pierre, som blev insläppt trots fel biljett, hade suttit på en annan sektion och vi mötte honom utanför shopen efter matchen. Hade planer på att köpa en mugg eller nåt, men kön in var för lång så jag struntade i det.

Istället knallade vi igenom parken och ner på stan. Där ”sprang” vi snabbt på Dresdner Trödelschänke som verkade passa alla våra krav, vilket var schnitzel och veteöl.
Dessutom hade platser ute bredvid hostande pensionärer och andra hedersmedborgare.
Maten var superb med en utsökt svampstuvning till schnitzeln.
Vi fick dock jogga bort till närliggande bank för att ta ut cach för att kunna betala ut oss när det var dags att runda av.

Kvällen avslutades med en ny veteöl på Doriten. Vårt hopp om att kunna kolla lite på dam-EM gick dock i stöpet då de varken i baren eller på rummet hade rätt kanal.
Så kan det bli ibland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.