220526 – Heds SK v Gäddeholms FF 3-0

Arena: Hedvallen (Hed)
Match: Division 6 Västmanland
Publik: 50 (cirka)
Målen: 1-0 (32) Wilhelm Fredriksson, 2-0 (66) 2-0 Wilhelm Fredriksson, 3-0 (90) Wilhelm Fredriksson
Matchens lirare: Wilhelm Fredriksson, Heds SK

Nordmark, Åsen och nu Hed.
Skönt att kunna stoltsera med att sett fotboll på tre olika Hedvallen.

Direktörn var kinkig på parkeringen i Västerfärnebo och vek ner sig. Han skulle minsann inte åka vidare i Västmanland utan drog hem till Uppsala.
Men jag och Jansson höll fanan högt.
Och siktade in oss på en idrottsplats så okänd att den inte ens fanns utritad på Google Maps.

Vi körde genom det brandhärjade området mellan Hästbäck och Ängelsberg. Sist jag åkte där såg det ut som i en skräckfilm. Nu hade naturen återhämtat sig och det var grönt och fint.
Det blev ett stopp nere vid världsarvet också innan vi hade flyt och fick oss lite fika inne i byn. Café Furutorp hade glädjande nog öppet och serverade god hembakt macka med dryck. Utsikten över sjön Åmänningen superb.

Jag höll på att somna bakom ratten på Ramnäs och Gunnibo. Det var nästan så jag var tvungen och veva ner för att vakna till liv. Sen svängde vi ner på den lite mer svängiga 250:an.
Då blev det bättre.
Lite längre söderut stannade jag till för att kolla Eniro, den enda digitala kartan där Hedvallen fanns med. Det visade sig bara vara ett par hundra meter kvar att köra så lite koll hade man även här.

Men det satt igen skylt vid vägen så inbromsningen och inkörningen till IP:en blev brysk. En handmålad skylt skvallrade om 30 kronor i entré.
Två äldre herrar skötte businessen.
Med bravur.
En äldre kvinna hade hand om kiosken.
Med bravur.

Hedvallen var klass. Naturskönt med hytt vid entrén. Man betalade från bilen och det fanns klubbhus med skylt. Det är plus på den här nivån.
När vi hade fikat för femtielftegången drog matchen mellan Lingans Gäddeholm och hemmalaget Heds SK igång.
Regnet likaså.
Det ska sägas direkt att det här var ingen större fotbollsmatch. Hemmalaget lite tyngre, lite bättre och lite farligare. Att det blev 3-0 var helt i sin ordning.

Hemresan till Stockholm gick förvånansvärt bra med tanke på att vi hade varit igång ett halvt dygn och kört nästan 50 mil. Vi kollade till Vargheden i Kolsva och stannade och handlade i Enköping.
Bonusinfo för dem som protokollför.
Jansson hoppade som planerat av i Jakan och jag körde hem och däckade.
En kanondag var över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *