210919 – Skogsbo/Avesta IF v Korsnäs IF U 3-3

Arena: Klockarvallen
Match: Division 5, Dalarna
Publik: 48
Målen: 1-0 (2) Niclas Berglind, 1-1 (9) Petter Forslund, 2-1 (31) Niclas Berglind, 3-1 (65) Alexander Glad, 3-2 (85) Petter Forslund, 3-3 (87) Mahir Khalifa
Matchens lirare: Niclas Berglind

Vilka är vilka?
Vad står det?
Har nån blivit utvisad?
Många frågor – få svar.

En helg i stugan kan aldrig bli en helg utan fotboll. Så inte den här gången heller. Efter kortspel och annat kul så fanns ju möjligheten att se lite boll på väg hem.
Siktade in mig på division 5 och Avesta.
Skogsbo närmare bestämt.
Lite sen rullade jag in med golfen och kom då på att jag spelat hockeycup här för typ 30 år sen. Inte så att det var direkt bekant, men det var nåt som kändes bekant på nåt sätt.

Matchen var i full gång när jag knallade in. Det hade nog gått en kvart när jag hämtade mig en egen bänk och satte mig på bortre lång. Det verkade som att det var så man skulle göra här för det stod bänkar lite här och var.
Nu behövde jag få svar på flera av frågorna i ingressen, en gick ganska lätt och var smärtfri. Vad det stod i matchen. Det var värre med vika som var vilka. Det redde till slut Filip ut på telefon.

Läget var så att det stod 1-1 och att det skulle hända så mycket mer resten av de 75 minuterna som jag var där. Det var kallt och jag ångrade i stora stycken mitt val av underkroppsklädsel (läs shorts). Men det var rätt så hyggligt spel så det värmde lite. Klockarvallen bjöd egentligen inte på något speciellt mer än en helt okej gräsmatta och en liten läktare på andra sidan.
Entrén upptäckte jag efter en stund.
Men det fanns ingen kiosk. I alla fall ingen som var öppen. Det var ett stort minus.

Det var 2-1 i paus och i andra, när hemmalaget gjorde 3-1 kändes det helt klart och avgjort. Men så blev det inte. På långa vägar. Jag måste ha varit och plåtat entrén när en i Skogsbo åkte ut. Sen missade man en straff. Det var slött. Med en man mer kunde ett av Korsnäs U-lag gå ikapp.
3-1 blev 3-3 och delad pott.
Nu gjorde det inte så mycket för hemmalaget vann ändå serien och gick upp i division 4.

På väg ”hem” till Västerås gjorde jag en liten avstickare till Möklinta och där fanns det godis. Tyvärr har klubben inget lag i spel, men vilken idrottsplats. Har ni vägarna förbi, vilken i och för sig ingen nånsin har, så stanna till och kika in Åsvallen.
Det är en pärla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.