210810 – Hulåns IF v Gagnefs IF 5-1

Arena: Hulåns IP
Match: Division 6 norra, Dalarna
Publik: 50 (ca)
Målen: 1-0 (10) Albin Persson, 2-0 (26) Jonas Jansberg, 3-0 (37) Jonas Jansberg, 4-0 (60) Marcus Haemkin, 5-0 (70) Albin Persson, 5-1 (86) Noah Stenback
Matchens lirare: Filip Nilsson

Matchprogramseffkten.
Det räcker nog så.

Redan under våren tyckte Filip att Hulån skulle ha ett matchprogram, något som de flesta klubbarna i division 6 inte är i närheten av. Jag lovade att hjälpa till om han bara skakade fram material.
Veckorna innan tisdagskvällens drabbning mot Gagnef så började det hände saker.
Och dagen före kunde vi stolt skicka fyra sidor på tryck.

Jag laddade upp med ett stärkande bad i Björksjön innan jag satte mig i golfen och körde en av landets tråkigaste vägsträckor – Djuårs-Vansbro.
Nån har dessutom kommit på den usla idén att kalla byavägen, som de sänkt hastigheten på, för europaväg …
Mamma mia.
Men ska man till Hulån så är det E16 som gäller. De sista hundratalet meter får man numera köra på den nya två-ett-vägen. Sen lär man tvärnita och vända om – annars missar man den lilla idrottsplatsen som den här tisdagskvällen alltså kunde stoltsera med ett matchprogram med fyra sidor om kvällens match mot Gagnef.

Båda lagen var obesegrade från inledningsmatcherna. På den fina mattan var det dock bara ett lag. Hulån var helt överlägset. De grönvita spelade fin fotboll och gjorde processen kort med Gagnef. Det var 3-0 i paus och matchen var avgjord.
Min egen fajt mot alla knott var dock långt ifrån avgjord.
Under halvtidsvilan var det så illa att jag fick gå till bilen och dra på mig ett par långbyxor.

De sista 45 avnjöts från andra sidan. Det gick knappt att sitta för anstormningen från knotten var stundtals förjävlig. Hulån gick fram till 5-0 efter att gästernas keeper visat samma kvalle som i Aspeboda dagen innan.
Gagnef fick dock ett tröstmål på slutet och de brände en straff när deras bästa spelare, Linus Lövgren, skulle testa lyckan att ”klippa till” bollen med stödjefoten.
5-1 it was.
Jag packade ihop, med ett matchprogram stolt placerat i bilen och åkte till stugan igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *