210809 – Aspeboda SK v Korsnäs IF U2 0-7

Arena: Aspeboda IP
Match: Division 7 mellersta, Dalarna
Publik: 24
Målen: 0-1 (35) Anton Berglund, 0-2 (37) Dennis Engh Pettersson, 0-3 (47) Viktor Hedin, 0-4 (64) Ali Sina Hussaini, 0-5 (73) Olle Holmström, 0-6 (78) Viktor Hedin, 0-7 (86) Adam Wiksten
Matchens lirare: Adam Nilsson

Jag har sett många dåliga fotbollsmatcher genom åren.
Frågan är om inte den här var en av de sämsta.

Jakten på nya fotbollsarenor tar en till när och fjärran, till ställen man förmodligen aldrig satt sin fot på annars. Aspeboda är definitivt ett sådant ställe.
Det är varken långt bort eller otillgängligt.
Men åker man inte dit så kommer man aldrig dit, som farsan allt för många gånger säger.

Skulle bli upplockad 17.50 i stugan av Filip, men de har inte bara ett eget språk i Dala-Järna, de har också en egen tidszon. En bra bit efter 18 var vi dock på rull. På vägen kunde vi konstatera att man håller på att räta ut världens längsta kurva på länsväg 293. Aspeboda ligger mellan de två stora vägarna mellan Borlänge och Falun.
När vi kom dit skickade Google maps oss åt fel håll så vi fick vända på en äng.
Nu blev det inget större drama och kort därefter spottade vi Aspeboda IP.

Men vad möttes vi av? Jo, en välkrattad grusparkering och en av de värsta gräsplanerna jag skådat. Det var en nyklippt åker. Som om inte det räckte hade de inte kritat linjer och hade fått ställa ut konor.
Vi var sena in, men det gjorde inte så mycket när vi väl fick syn på vad som utspelade sig mellan gräshögarna som klipparna lämnat efter sig.
Det var 0-0 och när vi en stund senare blåste av för paus var det 0-2.

Vi 24 som var där fick snällt klara oss utan kiosk. Dalarna verkar verkligen hata fika i samband med fotboll. Några extra stolar fanns det inte till oss så jag föreslog att vi kunde se andra halvlek från bilen – ett beslut av toppklass.
Dessutom hade Korsnäs anfall mot parkeringen så vi satt på första parkett i framsätet på Filips Volvo.

I andra halvlek var det enkom bortalaget. De gjorde lite som de ville och 0-2 blev 0-7. Hemmakeepern hade inte sin roligaste dag på jobbet och den ven in bollar titt som tätt. Några sköna oneliners bjöd ha dock på. Som ”Vad i helvete håller jag på med? En jävla pissplan är det också”.
Det var kvällens behållning.
Och att en nickrensning höll på att träffa bilen.

Från den korta hemresan finns inte mycket att rapportera om. Vi hade solen i ögonen och vi tog varvet förbi och kollade nya padelhallen i Djurås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.