210728 – Fränsta IK v Viskans IF 4-2

Arena: Myggvallen
Match: Division 5 Medelpad
Publik: 50
Målen: 1-0 (13) Kristian Horobei, 2-0 (16) Max Eriksson, 3-0 (33) Bogdan Smishko, 4-0 (62) Kristian Horobei, 4-1 (69) Christoffer Standin, 4-2 (86) Albin Karlsson
Matchens lirare: Kristian Horobei

Mycket mygg på Myggvallen?
Inte så farligt.
Faktiskt.

Den första dagen på sommarens Norrlandsturné startade strax efter 09.00 i Sutterhöjden. På menyn stod en herrans massa saker – och en sisådär 47 mil i bil.
Fram till Mora finns inte mycket att rapportera om.
Bortsett att Sverige består av en helsikes massa skog.

Vid Siljans norra strand var det tvärtstopp och kö. Då valde vi att köra andra sidan om Orsasjön hem till Kalle Moraeus. På väg in i stan var vi faktiskt tvungna att kolla upp var fiollegendaren bor och sedan åkte vi förbi och kollade.
Inte så festligt som det låter.
Regnet hade nu börjat sippra ner när vi satte oss utanför Burgers & Bun och väntade säkert 30 minuter på lunchen, som var helt okej ska sägas.

Mätta och belåtna rullade vi sedan vidare norrut. Rakt in i obygden. Det blev ett stopp i Nopikoski där vi kollade Ope Älvs vattenfall och i Hamra där vi kollade kyrkan (!). Sen kom vi till Los. Där fanns en affär och en schysst anläggning som heter Nickelvallen. Efter Kårböle, ni hör ju vad det är för ställen vi passerat, blev det stökigt. Jag missade en avfart efter Florbodarna och vi fick vända. Kort därefter missade jag en grusväg som vi skulle in på och vi fick vända igen.
Tur att det inte var stressigt.
Sen gick det fint via Ånge och vi kunde reka Myggvallen i Fränsta innan vi åkte förbi hotellet i Torpshammar och vidare till Sveriges mitt.

Det är nåt diffust uppmätt ställe uppe på Flataklocken som marknadsförs som det. Farsan, som var den som ville dit, var helt plötsligt oerhört skeptisk, men det kunde ändå i lugn och ro bockas av med ett par foton och vila på en bänk.
Fin utsikt var det i alla fall.
Nu fanns det inte så mycket att vifta på. Vi åkte tillbaka till Torpshammar och checkade in på herrgårn där vi skulle bo.
Sen: Kvällen höjdpunkt.

Det var bra med folk på Myggvallen när vi sladdade in med Audin ett par minuter före kick off. Division 5-möte mellan Fränsta IK och Viskans IF. 50 spänn i entré. Vi köpte med oss lite förnödenheter och bänkade oss på en bänk som stod perfekt placerad mellan de två läktarna. En fin anläggning ska sägas. Jag frågade runt så gott jag kunde om namnet, men fick till mest till svars att den alltid hetat så och det troligen för att det var så mycket mygg här. Den här kvällen var dock rätt lugn. Mest knott och flygmyror, men inte i så stora antal att man inte klarade av att ta hand om dem.
Matchen då?
Jo, klart anständig.
Hemmalaget ett par klasser bättre. Viskan hade allsköns problem och det for in bollar lite då och då.
Kristian Horobei var matchens behållning. Han gjorde lite som han ville. Mål och assist. En bra spelare på den här nivån.
Det var 3-0 i paus. Det efter att Viskankeepern vrålat halsen ur sig att muren skulle flytta sig till vänster. När frisparken kom styrde han själv in den vid stolpen.
Stor humor.

Det blev till slut 4-2 efter det att gästerna tröstmålat två gånger på slutet. När det sista målet åkte in satt vi i bilen på väg ut ur samhället. Det här är faktiskt andra gången i mitt liv som jag stannar till i Fränsta. Första var på väg upp när vi skulle kolla på Östersund v Arsenal. Då lunchade vi här.
Nu hade Bykrogen bommat igen.
Men vi hann precis in på Happy Days ”hemma” i Torpshammar innan de stängde så att vi fick med oss lite käk som vi kunde spisa på baksidan av hotellet.
Självklart med en burk öl. Medhavd.

Mot nya arenor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *