210723 – Eskilsäters IF v Högboda IF 0-4

Arena: Rudsvallen
Match: Division 6 västra Värmland
Publik: 50 (ca)
Målen: 0-1 (2) Valdemar Jensen, 0-2 (21) Simon Sjöström, 0-3 (70) Paolo Carlstedt Borg, 0-4 (89) Carl Thvetus
Matchens lirare: 

Är det du som är du?
Ja.
Kul.

Värmlandsnäs. Denna världsmetropol ute på böjen i Vänern. Det blir inte så mycket bättre en fredagskväll i juli i påskruvat högsommarväder.
Den här dagen började med att jag cyklade bort till Mangen där Erikssons var och badade. Otroligt skönt i vattnet efter att ha hojat uppför sandbackarna.
Jag och Stefan skulle på kvällen ut på en liten turné så det gällde att hålla lite tempo.

Målet var Eskilssäter ute på Värmlandsnäs. Jag plockade upp Eriksson på Kroppkärr på eftermiddan och sen bar det iväg. En påse middag inhandlades i Säffle och spisades i gräset vid Botilsäters kyrka. Vi skulle sen ytterligare ut på udden för att besöka natursköna Rudsvallen där man måste passeras den berömda Dollarvägen, som heter så för att en utvandrad Sven Ottersten skänkte en miljon dollar så att vägen kunde rustas upp en gång i tiden.

Sista biten in till idrottsplatsen är otroligt vacker, speciellt när solen vräker på med allt vad den förmår. Vi snackar klubbhus med skylt, läktare, klocka och allt som hör till för att det ska vara bra.
I kiosken serverades kaffe och här blev lokalbefolkningen snabbt varse om Stefan ”kändisskap” när han susade fram med kameran i högsta hugg.
Är det du som är du, frågade en tjej.
Ja, svarade Stefan glatt.

Sen bänkade vi oss och fick höra allsköns trevliga historier om klubben, dess plan och större matcher med landslag som spelats här. Det var bara fantastiskt.
Tyvärr för Eskilssäter var Högboda klassen bättre.
Att det blev en stor bortaseger var helt i sin ordning.

När solen började sänka sig bakom träden var det dags att packa ihop och åka vidare. Såklart behöver man åka längst ut på Värmlandsnäs när man ändå pallat sig hit.
Så det gjorde vi.
Hemresan gick längs andra sidan och det blev flertalet stopp för att plåta vyer, djur och hus.

”Hemma” i Karlstad sen skulle det fångas en rödsprängd måne som visade upp sig över Vänern. Klockan tickade på. Kvällen rundades av med en tjeckisk lager på altanen på Björnvägen.
Värdigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.