201003 – Stenkvista GoIF v FC Somtuna 0-1

Arena: Gyllingsvallen
Match: Division 6 nordvästra Södermanland
Publik: 75
Målen: 0-1 (32) Cuse Cadow Sanqab
Matchens lirare: Joakim Öman

Ett snäpp vassare arenamässigt.
Ett snäpp sämre fotbollsmässigt.
Det var Gyllingsvallen i Hällberga det.

Johan och Ivar var redan på plats. Det var många andra också och här har man tänkt att det funkar att ha en fotbollsplan utan vettig parkering.
Det gör inte det.
Fick ställa bilen på gräsmattan vid skolan och överallt stod det bilar.
Ett tips i all välmening till Stenkvista GoIF: Bygg en parkering.

Det såg helt klart ut som att klubben har råd med detta när jag klev in på Gyllingsvallen. Ett ståtligt klubbhus med läktare på ena kortsidan och en gräsmatta som var ett par klasser bättre än Ärla 7,5 kilometer bort.
Första halvlek gick fort. Johan jagade Ivar och mellan det stod vi och snackade. Matchen var inget vidare, det ska sägas. Inget av lagen hade något att spela för men Somtuna gjorde ledningsmålet innan paus.

Sen åkte Luksarna hem och jag blev kvar själv. På andra sidan i andra. Många bolltouch kan rapporteras. Det blev kyligt och Stenkvista var iskalla i boxen även om lägen fanns för en kvittering.
Gästerna hade sina chanser de också, det ska sägas.
Men det blev inga mål i andra.
0-1.

Det var skönt att sätta sig i bilen sen och dra på värmen. Valde bort motorvägen hem och körde tillbaka till Ärla. En stund senare blev det grusväg. Jag missade en ”avfart” och fick vända. Mitt ute i ingenstans. Men sen löste det sig och efter en stund kom jag ut på 55:an. Tog vägen via Åkers Styckebruk, jävla ortsnamn by the way, och sen en tur upp till Mariefred för att spana in kommande arenabesök.
Både Bruksvallen och Hammarens IP var besvikelser.
Det var mörkt sista biten hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *