201003 – Ärla IF v Nykvarns SK 1-1

Arena: Åsborgen
Match: Division 5 Södermanland
Publik: 60
Målen: 0-1 (43) Jesper Björk, 1-1 (71) Oskar Ehrlin
Matchens lirare: William Aldrin

Uppland blev Södermanland.
Man får ju inte fastna.
I övrigt var det sig likt.

När Arsenal spelar på söndagar så finns det ju utrymme för den livefotboll som bjuds dessa dagar. Idag styrdes golfen söderut. Rullade ner i södra länken i perfekt tid sådär kvart i tolv. Dryga timmen senare, efter att ha kört den odugliga E20 från Södertälje och bortöver stod det Ärla på skyltarna.
Jag var framme.

Men jag var lite geografiskt lost innan jag fick ihop bitarna med väderstreck och grejer. Då kändes det bättre. Det var med de här uträtade kartfrågetecknen som tågade in på Åsborgen. En skön anläggning i samhällets utkant och granne med Stationsvägen. En grusplan vid parkeringen, men ingen entré att skryta med.
Dock plus för att man satt upp arenanamnet snyggt på klubbhuset, vars kortsida gav ett välkomnande hej.

Det här var en klassisk svensk drabbning mellan två lag från mindre ställen. Många som ville mycket – och det försöktes verkligen rulla boll, det ska sägas, även om det var med blandad framgång.
Planen var bucklig som en puckelpist.
Men på en sådan är här nivån, division 5, gör det mer nytta än skada och det är lite så det ska vara.

Jag bänkade mig på den långa bänken på ena långsidan. Trädens grenar skyddade och agerade tak. Nu kom ingen nederbörd, men det kändes ändå tryggt då vädret var lugubert.
Tyckte hemmalaget var snäppet vassare.
Det ska sägas att inget av lagen hade värst mycket att spela för i den här slutomgången. Nykvarn hade nån mikroskopisk chans till kval, men det var så avlägset att jag inte ens orkade kolla upp detaljerna.
Då krävdes seger.
Och det var så läget var i paus för gästerna ledde med 0-1 när jag knallade runt och swishade till mig en värmande kopp java.

I andra brände Ärla det ena läget efter det andra. När jag var på muggen hörde jag jubel utanför. Min bänkgranne, som matchen igenom pratade charmigt med sig själv, informerade mig om att det var Ärla som nätat.
1-1.
Det fanns helt klart lägen till avgörande men det slutade oavgjort, vilket kanske ändå var relativt rättvist även om hemmalaget hade fler och bättre lägen.

Tog några kompletterande bilder på vägen ut. Det fanns inte supermycket tid över.
För en kvart senare var det dags för en ny match 7,5 kilometer bort.
Tut, tut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *