200911 – Nykvarns SK v Eskilstuna FC 3-1

Arena: Nykvarns IP
Match: Division 5 Södermanland
Publik: 47
Målen: 0-1 (3) Komar Teimouri, 1-1 (12) Mikael Perunka, 2-1 (62) Andreas Ngoma, 3-1 (71) Emil Eriksson
Matchens lirare: Robin Eriksson

Nykvarn är en tätort i Södermanland. Orten ligger 15 km väster om Södertälje. Nykvarn grundades på 1500-talet när ett nytt bruk anlades på platsen. Ordet ”kvarn” användes vid den tiden närmast synonymt med bruk eller hytta.
Si så där 520 år senare förärade jag stället med ett besök.

Ska man åka kommunalt till Nykvarn är det inte otänkbart att det tar typ 520 år. Men med bil kommer man undan med 45 minuter även fast det är fredag och mycket folk som ska ut ur stan.
Det var vad jag gjorde den här kvällen.
Jag for iväg lite extra tidigt till den sörmländska idyllen (?) för att hinna med och plåta deras gamla arena, Gamla IP, innan det var kick off på nya Nykvarns IP.
Ni hänger med vad?

Nykvarns IP ligger granne med järnvägen. Den här kvällen fick jag se fler mål på den gröna mattan än tåg på rälsen och det tackar vi innerligt för.
Köpte med mig en kaffe på väg in. Ett måste när fiket faktiskt är öppet i dessa Coronatider.
Anläggningen är ocharmig så det står härliga till. Dock plus för träläktaren på ena långsidan. Annars mest nät och och staket.
Och en jävla massa mål som stod och skräpade mellan sargen och planen.
Vad har vi sagt om det …

Hängde på mittplan mest hela tiden. Oklart varför för det dröjde inte länge innan jag fick huvudvärk av lyssna på hemmalagets gaphals till tränare.
Matchen öppnades med att gästerna gjorde 0-1 efter slarv i Nykvarns försvar.
Komar Teimouri tackade och tog emot och borrade upp ledningsmålet i krysset.
Men de blåklädda kvitterade tio minuter senare och när lagen bytt klart med chansen tog vi paus och det var 1-1 på tavlan.
Nej, det var det inte alls för trots att de hade två resultattavlor som lös ingen.

Tur att lamporna fungerade för nu hade det blivit mörkt när jag i pausen kilade upp på järnvägsbron för att ta en vybild. Andra halvlek var mest en orgie i gnäll på domaren, som var svajig ska sägas.
Nykvarn fick med sig en billig straff och gjorde 2-1.
Inte långt efter kom 3-1 och det var lite game over.
E-tunaspelarna ville sen mest ha straff för hands på allt – men det fick de inte.
Och det blev 3-1.

På vägen ut började det regna och jag kände också att det inte alls var sommar längre.