190912 – Vaksala SK v BKV Norrtälje 2-3

Arena: Årsta IP
Match: Division 3 norra Svealand
Publik: 80
Målen:  0-1 (23) Shakew Husein, 0-2 (34) Shakew Husein, 1-2 (58) Tobias Sandquist, 2-2 (87) Fredrik Larsson, 2-3 (90) Shakew Husein
Matchens lirare: Linus Dahlgren

Podcastinspelning, kebab och groundhopping.
Välkommen till en torsdag i Uppsala.

Det är lika bra att vi tar väsentligheterna på en gång. Det heter inte inte Vaksala. Det heter Va(c)ksala. Säg för fasen inte fel på det när du är i Uppsala.
Då blir det grinigt.

Den här torsdan började med att jag skulle fiska upp lite saker på jobbet inne i stan innan den sega resan till Uppsala kunde ta fart på allvar.
Mycket trafik och folk som körde som sniglar gjorde att jag var vid Kunskapsskolan bara fyra minuter innan utsatt tid.
Sen slog Axel och jag nytt rekord och spelade in 55 minuter podcast på typ 58 minuter.

Detta gjorde att vi hade alldeles för mycket tid kvar innan matchen som började 19.30 på Årsta IP. Men det skulle ju käkas middag först.
Den avnjöts ute på Kens kebab i Boländerna.
Ren och skär tip topp tommy-klass.
Man fick ta kebabsås själv. Det gick så illa att det nästan rann över på min sallad …

Sen fick vi gå in och kolla utbudet på ÖoB. Det var bara för att slå ihjäl lite tid. Det gick en stund. Sen blev det så tråkigt så vi åkte till matchen istället.
Inget inträde, men man tvingades klättra genom ett hål för att komma in.
Kaffe i brandad mugg. Det ger ett av få plus.
Anläggningen är bedrövligt tråkig. Stängsel, konstgräs och två små läktare.

När vi satt och fikade kom Rodny med uppvikta jeans. Sen dök halva Västra sidan upp (ink Hellström). Hemmalaget hade mest boll, men Vargarna kontrade in 0-1 och 0-2.
Paus.
Mer kaffe.
Vi stod på andra sidan i andra. Matchen var, trots sin målrikedom, rätt så tråkig. Va(c)ksala gick ikapp men Shakew Husein ville inte ha ett kryss och kontrade in 2-3.
Sen sprang han nöjt och nästan hyssjade oss.
Hehehe.
Det var rätt så kul. Han skulle bara veta hur lite vi brydde oss om deras segermål.

När jag hade släppt av Bill och Bull var det bara att nöta mörkermotorväg hem.
Det skulle ju så klart handlas i Nacka också.
Där hade jag slagit upp mitt sår på fingret och tvingades öppna paketet med plåster inne i affären. Den inscannade förpackningen innehöll tyvärr bara ett långt plåster och med alla saxar på köksavdelningen inplastade fick jag handla klart med näven högt innan jag lyckades fiska upp en sax i kassan.